avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe in instanta - fotografii, capturi ecran
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe in instanta - fotografii, capturi ecran

Buna ziua,

Va rog sa-mi spunrti daca in Noul cod de procedura civila, fotografiile si capturile de ecran sunt considerate probe in instanta. In speta, am cumparat un produs dintr-un magazin, dupa ce m-am documentat pe site-ul magazinului. Initial era trecut produsul respectiv de calitate superioara (am captura de ecran de pe site). S-a defectat, am facut reclamatie, si apoi pe site, a aparut ca produsul e din clasa economic(am si aici captura de ecran). Vreau sa solicit garantia pentru lipsa de conformitate, ca legea 449/2003 spune ca produsele trebuie sa fie conforme cu publicitatea facuta. Pot prezenta in instanta aceste capturi de ecran?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ilinca1958 , utilizator 10:46, 13 Februarie 2014
da, ca inscrisuri.
Mai am o intrebare pe acest subiect. Am facut reclamatie la OPC, si OPC-ul a dispus efectuarea unei experize a produsului pe care eu il suspectez de lipsa de conformitate, la producator. Mi s-a trimis raportul de experiza si am constatat ca experiza a fost facuta de administratorul firmei. Am aflat ca cel care semneaza raportul de experiza este administrator, de pe facebook-ul firmei respective (tot captura de ecran). E legal ca administratorul firmei sa faca si expertiza?

Si am mai remarcat un lucru. In experiza facuta de producator, este aparat si vanzatorul. Dupa mine, aceasta expertiza ar fi trebuit sa se refere strict la defectele de fabricatie, material etc. Ori, el spune ca nici vanzatorul nu este vinovat, desi pe site-ul vanzatorului era trecut produsul de clasa superioara, si apoi si l-a schimbat in clasa economic. E corect ca expertiza de la producator sa cuprinda si puncte de vedere ale vanzatorului?

Va multumesc,
Ilinca Mihaila
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
Ilinca1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia de neconformitate la incaltaminte Ilinca1958 Ilinca1958 Daca pe site-ul unui magazin este un produs - in speta incaltaminte - prezentat ca fiind de calitate superioara si dupa ce il cumperi, dupa 35 de zile se rupe ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se inlocuiesc produsele? ContSters126200 ContSters126200 Mama mea a cumparat recent - cam o luna - un radiator caruia din 3 elementi i s-au ars 2. Am intrebat la departamentul de relatii cu clientii ai firmei ce se ... (vezi toată discuția)
Situatie neplacuta arsis vodafone mariusduta mariusduta Avem urmatoarea situatie. Pe data de 11.09.2010 cumpar un telefon in valoare de 845 RON + un abonament pe 2 ani de zile in valoare de 17 euro pe luna, ... (vezi toată discuția)