Va rog sa-mi spunrti daca in Noul cod de procedura civila, fotografiile si capturile de ecran sunt considerate probe in instanta. In speta, am cumparat un produs dintr-un magazin, dupa ce m-am documentat pe site-ul magazinului. Initial era trecut produsul respectiv de calitate superioara (am captura de ecran de pe site). S-a defectat, am facut reclamatie, si apoi pe site, a aparut ca produsul e din clasa economic(am si aici captura de ecran). Vreau sa solicit garantia pentru lipsa de conformitate, ca legea 449/2003 spune ca produsele trebuie sa fie conforme cu publicitatea facuta. Pot prezenta in instanta aceste capturi de ecran?
Mai am o intrebare pe acest subiect. Am facut reclamatie la OPC, si OPC-ul a dispus efectuarea unei experize a produsului pe care eu il suspectez de lipsa de conformitate, la producator. Mi s-a trimis raportul de experiza si am constatat ca experiza a fost facuta de administratorul firmei. Am aflat ca cel care semneaza raportul de experiza este administrator, de pe facebook-ul firmei respective (tot captura de ecran). E legal ca administratorul firmei sa faca si expertiza?
Si am mai remarcat un lucru. In experiza facuta de producator, este aparat si vanzatorul. Dupa mine, aceasta expertiza ar fi trebuit sa se refere strict la defectele de fabricatie, material etc. Ori, el spune ca nici vanzatorul nu este vinovat, desi pe site-ul vanzatorului era trecut produsul de clasa superioara, si apoi si l-a schimbat in clasa economic. E corect ca expertiza de la producator sa cuprinda si puncte de vedere ale vanzatorului?