avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sultei

Vă rog frumos, cum se poate adresa o somație creditorului ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:15, 9 Februarie 2014
Creditorului ? creditorul e cel care are de incasat, de ce vreti sa il somati, nu vrea sa va primeasca banii ?
Ii adresati o notificare prin executor prin care il somati ca in X zile sa plateasca sulta intr-un cont ce il indicati in somatie. Daca nu se conformeaza initiati executarea ...
...fiind vorba despre o moștenire, eu tb. să plătesc sulta, dar persoana în cauză nu este de găsit, nu s-a prezentat la nici un termen, deși a fost citată de către instanță și prin mica publicitate.
Tot prin executor rezolvati.
Art. 1008

Consemnarea sumei sau a bunului

(1) Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.

(2) În cazul prevăzut la alin. (1), debitorul, spre a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A. sau la orice altă instituţie de credit ori, după caz, la o unitate specializată, iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia. Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului. Consemnarea bunurilor se face în condiţiile prevăzute de lege.
art 1009
(1) După consemnare, executorul judecătoresc va constata, printr-o încheiere dată fără citarea părţilor, efectuarea plăţii şi liberarea debitorului. Încheierea se comunică creditorului în termen de 5 zile de la întocmirea acesteia.
De ce va grabiti sa o platiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecata luticus luticus Plata unor cheltuieli de judecata in favoarea unei primarii nu se poate face nestiindu-se contul la trezorerie iar primaria nu raspunde la solicitare dorind o ... (vezi toată discuția)
Sulta platita prin executor 19051972 19051972 am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când sunt refuzate mandatele postale cu sumele ... Cezara2012 Cezara2012 Ce se întâmplă când sunt refuzate mandatele postale cu sumele pentru cheltuieli de judecata? (vezi toată discuția)