avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sulta platita prin executor
Discuție deschisă în Executare silită

sulta platita prin executor

am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac exrcutare silita ptr evacuarea din imobil si ptr a-mi recupera cheltuielile de judecata,tot prin executor am facut si plata sultelor catre ei..doi din ei au ridicat banii dar unul din frati e plecat prin Oradea si nu vrea sa isi ridice bani..daca tot nu va vrea sa ii ia imi mai poate crea probleme?(sentinta e definitiva si irevocabila si banii ptr sulte le-am dat la termenul prescris)
Cel mai recent răspuns: 19051972 , utilizator 21:26, 4 Septembrie 2015
Art. 1008 Cod procedura civila:

Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.

În cazul prevăzut mai sus, debitorul, pentru a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A., iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia.
Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului.
suma e depusa de executor la CEC si e o recipisa pe numele fratelui la dl executor,l-am instiintat pe fratele meu ca trebuie sa ridice banii dar refuza..el isi vrea partea de casa inapoi ceea ce nu e posibil..e o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila dar el nu vrea sa inteleaga...daca suma de bani e depusa in CEC de executor pe numele fratelui..si el tot refuza eu mai pot avea probleme? sau acume doar problema executorului cum va proceda..?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei ContSters251156 ContSters251156 Vă rog frumos, cum se poate adresa o somație creditorului ? (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli de judecata din sulta Vilb Vilb Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a ... (vezi toată discuția)
Plata sultei smile_506 smile_506 instanta a hotarat sa platesc sulta , in urma unui proces de iesire din indiviziune. Intrebarea este : cum se procedeaza ? Eu virez suma in contul pe care o ... (vezi toată discuția)