avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sultei

instanta a hotarat sa platesc sulta , in urma unui proces de iesire din indiviziune.
Intrebarea este : cum se procedeaza ? Eu virez suma in contul pe care o sa mi il dea parata ? si cum stiu ca au ajuns ? cum se radiaza suma ?
Idea e ca parata nu este in tara si deoarece nu suntem in relatii ok , cred ca , imi va pune bete in roate , si nu se va prezenta .
Daca ea nu este prezenta , cum procedez?
Multumesc :):frantic:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:29, 27 August 2014
virati sulta in contul ei bancar, ordinul de plata va fi dovada ca ati efectuat-o
Ordinul de plata nu este un document in baza caruia sa se radieze o sulta in cartea funciara. Actul in baza caruia se radiaza o sulta il reprezinta declaratia notariala a persoanei respective ca a incasat sulta sau hotarare judecatoreasca de prescriere a sultei.
Cred ca se poate incerca o notificare prin avocat pentru rezolvarea situatiei.
Este adevarat ca pot exista probleme daca nu exista declaratie notariala dar si efectuarea platii se poate face daca se face notificare prin avocat.
Adica important este sa se faca plata in primul rand...si restul se rezolva cumva de avocat...in functie de situatie...

Notificarea o poate scuti si de plata executorului judecatoresc intrucat se va cere executarea silita in caz de neplata a sultei.
Executorul poate cere lejer 3000 lei daca nu 5000 lei sau mai mult...
Daca nu da curs notificarii, puteti consemna suma la cec pe seama si la dispozitia creditorului.
Art. 1008

Consemnarea sumei sau a bunului

(1) Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.

(2) În cazul prevăzut la alin. (1), debitorul, spre a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A. sau la orice altă instituţie de credit ori, după caz, la o unitate specializată, iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia. Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului. Consemnarea bunurilor se face în condiţiile prevăzute de lege.

(3) Consemnarea va fi precedată de o nouă somaţie adresată creditorului în care se vor arăta ziua şi ora când şi locul unde suma sau, după caz, bunul oferit se va depune.

Va multumesc mult pt raspunsurile utile. Cat timp am la dispozitie pentru plata? In sentinta se spune timp "rezonabil" . Pentru mine e foarte relativ acest termen , in sensul ca rezonabil poate insemna si 6 luni. Din experienta voastra ce inseamna ? Am timp o luna , doua sau doar 10 zile. Fiind vorba si de timpul util necesar pt a ma "prepara" ca sa zic asa .
:rolleyes::fight:

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Sulta platita prin executor 19051972 19051972 am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac ... (vezi toată discuția)