avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reevaluare dosar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reevaluare dosar

Sunt pensionar pe caz de boala si benificiez de pensie de limita de varsta.Am iesit la pensie in 2002.Am fost instiintat ca nu mai este valabil certificatul de handicap din 2002 si mi s-a sistat pensia.Acum am fost la DGAPSC si am refacut dosarul dar decizia de incadrare in grad de handicap nu mi-a dat-o aici si mi s-a spus ca dosarul merge la bucuresti si acolo se face incadrarea in grad.Intrebarea mea este dak va trebui si eu sa merg la bucuresti sau pe baza actelor din dosar se va face incadrarea in grad?

Iar daca voi nevoit sa ma deplasez la bucuresti acolo voi fi supus unor noi investigatii medicale?


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ionutzul , utilizator 18:49, 9 Februarie 2014
1. Daca sunteti pensionat pe caz de boala (de invaliditate) primiti pensie de invaliditate nu puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta.

2. Daca este cazul veti fi chemat la comisia de expertiza medicala de la Bucuresti si, tot daca este cfazul, veti fi supus si investigatiilor medicale.
dar acum imi cer sa inapoiez banii din 1 ianuarie 2011 pana in 2013.dar eu nu am acum nici un venit si nici o proprietate pe numele meu.ce se poate intampla?
Ce bani sa inapoiati si care este motivul?
pensia pe o perioada de 2 ani si 10 luni.iar motivul e ca conform gradului de handicap nu ma mai incadrez in pensie de limita de varsta dupa legea din 2010
1. Nu inteleg de ce nu vi se mai da pensia pentru limita de varsta.

2. - Ati fost cumva pensionat pentru limita de varsta prin reducerea varstei standard de pensionare datorita unui handicap avut de dinainte de a fi asigurat (adica inainte de a va angaja prima data)?
- Si acum s-a constatat ca nu este adevarat hadicapul dvs.?

2. Dati toate datele din decizia de pensie sa vedem despre ce este vorba.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru schizofrenie arriana81 arriana81 Buna ziua, am un prieten care are 35 de ani,iar la varsta de 28 de ani ( din 2005) s-a imbolnavit, la inceput a fost diagnosticat cu episod psihotic ... (vezi toată discuția)