avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reevaluare dosar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reevaluare dosar

Sunt pensionar pe caz de boala si benificiez de pensie de limita de varsta.Am iesit la pensie in 2002.Am fost instiintat ca nu mai este valabil certificatul de handicap din 2002 si mi s-a sistat pensia.Acum am fost la DGAPSC si am refacut dosarul dar decizia de incadrare in grad de handicap nu mi-a dat-o aici si mi s-a spus ca dosarul merge la bucuresti si acolo se face incadrarea in grad.Intrebarea mea este dak va trebui si eu sa merg la bucuresti sau pe baza actelor din dosar se va face incadrarea in grad?

Iar daca voi nevoit sa ma deplasez la bucuresti acolo voi fi supus unor noi investigatii medicale?

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ionutzul , utilizator 18:49, 9 Februarie 2014
Am fost pensionat dupa legea din 2000 si m-am pensionat indiferent de varsta daca aveam o treime din stagiul de cotizare efectuat si eu am vreo 21 de ani.am fost pensionat cu grad accentuat ca nevazator dar acum imi zic ca trebuia sa am gradul grav

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Angajare persoana pensionata cu grad de handicap ds_stefan ds_stefan Buna ziua. Matusa mea are grad de handicap I - este vb de un handicap locomotor (momentan se deplaseaza foarte greu, in baston, etc. ). In 2 ani de zile se ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)