avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu vrea cu tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu vrea cu tata

buna seara
am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca definitiva obtinut pe cale separata prin care el poate lua copilul. noua problema este ca baietelul lui nu vrea sa plece la plimbare cu tatal sau. mentionez ca pana acum fosta lui sotie nu l-a lasat sa ia copilul si acum dna a inventat aceasta noua problema ca nu vrea copilul. copilul are 4 ani. problema este ca el sufera foarte mult si isi doreste sa ia copilul sa-l aduca si la noi acasa.
ce se poate face in aceasta situatie? putem sa acceptam vointa copilului de 4 ani? da, copilul zice ca nu vrea dar eu nu cred ca are varsta la care poate decide. cred ca este invatat de mama sa sa refuze sa plece cu tatal lui.
ce se poate face? daca tatal insista si incearca sa convinga copilul ea zice ca face presiuni si traumatizeaza copilul.
Va puteti plange de situatie la DGASPC.
Copilul nu este la varsta la care sa decida, dar este la varsta la care poate fi usor traumatizat.
Ce sa faca acum e tare greu, trebuia sa nu lase sa se intample asta, acum e tare dificil.
Notificare doamnei, ajutor de specialitate la vizite, eventual ajutor de la un psiholog cand merge la vizite etc.
Cat de interesat este domnul? Asta conteaza foarte mult.
Ajuta si plangerea cum spunea colega. Apoi un executor, dar e solutie extrema si extrem de dificila pentru copil. INteleg ca domnul isi doreste, obtinea insa mai usor vizitele astea daca dormea cateva nopti la usa mamei... si cand spun mai usopr ma refer ca mai usor pentru copil. Sigur, si pentru el era mai simplu.

Eu as modifica programul in locul lui, as incerca sa apar mereu si peste tot unde e copilul. Scurt, nu traumatizant, scurt si peste tot.
Roxy dragă, cu cât forţaţi mai mult copilul, cu atât se va opune mai mult.Da, chiar şi un copil de 3 ani se poate opune, în sensul că se ascunde, plânge, tremură, îl apucă diareea, doar la auzul îndemnului de a pleca făară persoana cu care locuieste zi de zi.
Situatia e valabilă în cazul copiilor care au locuit putin cu părintele sau al căror părinte a lipsit constant din domiciliul conjugal.
Sfatul d-nei avocat este foarte bun, domnul trebuie să converseze cu copilul la telefon chiar şi numai 2 cuvinte, ocazional să-i ofere câte un cadou: o bomboană, o maşinuţă, orice care să-i amintească copilului de tatăl său. Vizita se poate face şi în prezenţa mamei, în absenţa dvs., chiar dacă are hotărâre judecătorească, cu timpul, copilul creşte şi nu va mai refuza plecarea.
Roxy cred ca o idee ar fi totusi sa aflati de unde vine acest refuz. Uneori poate fi o simpla toana, care dureaza o data de doua ori, alte ori exista un motiv profund. Varinata imbratisata, cu mult prea multa usurinta, e doar vina parintelui rezident, te poate face sa nu afli niciodata cauza reala, iar aceasta, sa se cronicizeze, in timp.
Dupa parerea mea trebuie deschis proces.
Asa se va stabili care este problema deoarece instanta se poate implica.

Se poate ca mama minorului sa ii spuna sa nu vrea...

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva-program de vizita hanna84 hanna84 Buna seara.Ma confrunt cu urmatoare situatie si am si eu nevoie de sfatul vostru:in septembrie anul trecut am obtinut un ordin de protectie pentru mine si ... (vezi toată discuția)
Dgaspc - drept de vizita pentru tata camicami1994 camicami1994 Am un copil necasatorita fiind, tatal copilului l-a recunoscut. Are hotarare judecatoreasca pe care am atacat-o in termen, de vizitare copil si luare de la ... (vezi toată discuția)
Modificarea orarului de vizita al tatalui afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este ... (vezi toată discuția)