Buna seara.Ma confrunt cu urmatoare situatie si am si eu nevoie de sfatul vostru:in septembrie anul trecut am obtinut un ordin de protectie pentru mine si baietelul meu pentru o perioada de 6 luni vis-a-vis de tata..In octombrie, am primit custodia exclusiva, s-a stablit pensia alimentara(pe care a platit-o mereu),s-a cerut aducerea de catre tata a unui certificat/aviz psihologic in luna martie,cand expira ordinul pentru a se stabili si programul de vizita.A trecut martie si restul lunilor, tatal nu a deschis nici un proces pentru program de vizita, dar nici nu a venit sa-l viziteze pe pitic, doar au vorbit la telefon de 1-2 ori pe luna cand sunam eu la cererea baietelului.Acum si-a exprimat totusi dorinta ca vrea sa-l ia in week-end pe pitic la el(nu stia totusi cand va mai putea sa-l ia, dar teoretic vrea sa-l vada).Eu nu am nimic impotriva acestui lucru,dar nu pot nici sa-i dau pur si simplu baietelul pe care nu l-a mai vazut de 11 luni in baza unor vorbe(gen-il aduc duminica..).Cum ma sfatuiti sa procedez?Ar avea vreo valoare sa-mi dea o declaratie scrisa cu un eventual program de vizita(week-end 1,3 din luna+ora de luat/adus, sarbatori,vacante) in prezenta unui martor(de ex.mama mea)?Astept sfaturile voastre,va rog.Va multumesc anticipat.
Eu unul nu as risca! Cel mai bie ar fi dupa parerea mea, sa cereti parerea unui avocat,avand in vedere ca fostul sot are un dezechilibru psihic,cel la care v-ati referit.
Pana nu aveti o hotarare judecatoreasca privind programul de relatii cu minorul, este indicat sa fiti prevazatoare cu vizitele. Nu de altceva, dar chiar daca nu vi-l aduce inapoi un timp, autoritatile nu intervin.
Apoi, cum a spus antepostatorul meu, domnul nu a dovedit ca si-a corectat comportamentul fata de dvs. si copil.
Spuneti ca micutului ii este dor de el, atunci incercati sa va intalniti toti 3 in locuri publice, unde sa fiti ferita de noi agresiuni si sa puteti supraveghea copilul, dar si copilul poate sa se bucure de tatal sau in siguranta.
Daca copilul pateste ceva in timp ce e cu dansul, purtati intreaga vinovatie, fiindca stiti ca are probleme psihice.
Declaratiile de care vorbiti nu au nici o valoare.
Pentru căƒ aţi deschis subiectul în această secţiune, medierea, teoretic puteţi întocmi un plan parental şŸi cu ajutorul unui mediator. Ajungând la un acord, îl veţi prezenta instanţei de tutelă pentru încuviinţareare. Ar fi indicat ca tatăƒl săƒ depunăƒ si avizul psihologic totodatăƒ , pentru a se şti dacăƒ piticul dvs. va fi în siguranţă.
Copii
Niunin Tiberiu
Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul \\\"fostei\\\". Problema e ... (vezi toată discuția)