Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat, am fost vinovat de producerea unui accident rutier cu victima, victima necesitand 12-13 zile ingriji mediale, am fost judecat pentru vatamare corporala din culpa sentinta definitiva amenda penala. am achitat amenda si am permisul anulat, conform noului cod daca am inteles bine nu mai reprezinta infractiune vatamarea corrporala sub 20 de zile sau 90.
Este adevarat? ce pot face in acest caz? pot contesta executarea? pot radia oarecum amenda si reabilita cazierul?
Multumesc
Domnule Pătrașcu, a considera că există doar alb sau negru, este o abordare greșită în general.Eu pot accepta că există și nuanțe de gri.
Suntem aici pentru a discuta constructiv, și nu pentru a ne impune punctele de vedere.Pentru a fi de folos și nu pentru a încurca sau dezinforma.Împreună putem contribui la elucidarea probelmelor controversate.Evident, în măsura timpului și după studiul în detaliu a noilor reglementări. Apoi, cine crede că dreptul este ușor, nu știe cât este de delicat să interpretezi legile și câtă responsabilitate presupune acest demers.Cu timpul, sperăm să dăm de capăt cât mai multor probleme, care acum constituie o reală provocare :)
DL RAZVAN este clar ca trebuie sa fac o actiune acum exista problema denumirii ei, am fost sfatuit ca nu se poate numi contestatie la executare ci ca ar trebui altfel, eventual asupra consecintelor, aveti ceva pareri? multumesc
Am si eu o problema asemanatoare! am fost condamnat 2ani executare ptr trafic de droguri si mi sa adaugat 6luni(suspendare- vatamare corporala din culpa). pot face contestatie sa mi se anuleze suspendarea de 6luni? vatamarea rezulta dintr.un accident auto cu 3 victime( 2pers 25-30zile si 1pers 65-70
Si 1pers 65-70 zile ingrijiri medicale, iar daunele cerute de victime au fost achitate de asigurari. eu in acest moment am un mandat de 2ani si 6luni cu executare, din care am executat 1an si 5luni zi la zi. daca fac contestatie la mandat mi se pot anula cele 6luni?? va multumesc!