avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa +teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa +teren

Buna ziua,
In discutie este vb de o casa + teren.

Acestea au apartinut lui BC care a decedat in anul 1998,singurul mostenitor fiind fiica GN ,care si aceasta a decedat in 2012.
GN a fost casatorita si a avut 4 copii.Intrebarea este cine are dreptul la aceasta mostenire.
Mentionez ca nu s-a deschis succesiune in nici un caz.

Care ar fi pasii de urmat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:41, 8 Februarie 2014
Se vor dezbate ambele sccesiuni succesiv, eliberandu se un singur certificat de mostenitor, in prima succesiune mostenitor va fi GN care va transmite mostenitorilor sai, in succesunea 2, adica sot si copii atat ce a mostenit de la tatal sau precum si alte bunuri care se gaseau in patrimoniul ei la data decesului. Mergeti la notarul public de pe raza judecatoriei unde defuncta GN a avut ultimul domiciliu, pt mun Bucuresti este competent orice notar din municipiu, cu certificatele de deces ale celor doi defuncti, actele de stare civila ale mostenitorilor, precum si certificatul de nastere al defunctei GN, 2 martori care i au cunoscut pe defuncti, actele de proprietate pt bunurile care au apartinut defunctilor, certifcate fiscale pt imobile, incheierile de intabulare daca imobilele sunt inscrise in CF, certircat fiscal pentru autovehicule daca ele exista.
Daca a trecut mai bine de doi ani si de la ultimul deces veti plati impozit pentru ambele succesiuni, daca nu , numai pentru prima succesiune. Impozitul ese de 1% calculat la valoarea masei succesorale. Toate taxele vi le va calcula notarul in fnctoe de bunuri.
Dupa GN au dreptul la mostenire cei 4 copii (daca unul din copii este decedat, copii acestuia care vin la mostenire prin reprezentare!) si sotul supravietuitor a lui GN (daca exista) si daca acestia au acceptat, in termen legal, fie expres, fie tacit, mostenirea lui GN. Aici, se pot pune in discutie si eventuale donatii sau testamente facute in timpul vietii lui GN pe o parte/pe toate bunurile sale......!!!!
GN fiind unica fiica a lui BC decedat, si GN decedand, la randul sau, cei mai sus mentionati au dreptul sa mosteneasca tot ceea ce i-a apartinut lui BC.
In aceasta situatie, se deshid 2 succesiuni, atat a lui BC, cat si a lui GN.
Mostenirea se poate dezbate la notariat, daca mostenitorii se inteleg, in caz contrar, mostenirea si iesirea din indiviziune solutionandu-se in instanta!
cei 4 copii sunt mostenitori, mergeti la notar si el va v-a explica toti pasii care trebuiesc urmati+ costurile
Rednec cei 4 copii cu sotul supravietuitor. Este mostenire prin retransmitere nu prin reprezentare. Atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinabucuresti cristinabucuresti As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Succesiune c_dobrescu c_dobrescu Doresc sa stiu daca dupa decesul sotului, care sunt cotele pentru sotia supravietuitoare si pentru doi copii? Mai este in viguare legea 319, unde se ... (vezi toată discuția)