avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna CASCO

Buna ziua,
Detin 2 polite Casco Full pentru un TIR,mai exact doua polite de asigurare full casco,una pe capul tractor,iar una pe semiremorca si le platesc de 8 luni.
Acum doua saptamani am avut un accident cu tir-ul in cauza si in urma acestui accident capul tractor a fost avariat in proportie de 85%,iar semiremorca in proportie de 50-60%.
Am depus dosarul si in termen de 8 zile mi-a venit raspuns de respingere a despagubirii pe motiv ca anvelopele erau deteriorate.
Intrebarea este,se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 14:47, 9 Februarie 2014
In primul rand nu exista full casco ! Asigurarile Casco sunt contracte de asigurare care au termeni si conditii. Citeste cu atentie capitolul excluderi !
In conditii scrie ca,daca anvelopele sunt uzate nu se despagubeste polita.
se mai poate face ceva pe cale juridica?
katalin1030 a scris:

In conditii scrie ca,daca anvelopele sunt uzate nu se despagubeste polita.
se mai poate face ceva pe cale juridica?

Daca utilizarea anvelopelor neconforme a contribuit la producerea accidentului sau a dus la marirea pagubei nu aveti ce face decat sa cheltuiti banii aiurea prin instante.
Daca soferul a adormit la volan de exemplu , cauzele accidentului neavand legatura cu starea anvelopelor ar fi o sansa, dar si asta depinde de prevederile din contract.

Daca scrie pur si simplu ceva de genul , nu se despagubesc daunele in cazul in care vehiculul nu era la data accidentului echipat cu anvelope corespunzatoare , si atat din pacate nu este log de alte interpretari si nu aveti castig de cauza !

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Constantin Popovici, Consultant asigurari
amdauna a scris:

In primul rand nu exista full casco ! Asigurarile Casco sunt contracte de asigurare care au termeni si conditii. Citeste cu atentie capitolul excluderi !

Orice polita full,(asigurare totala) acopera orice eveniment, mai putin cele din excluderi.
Se pare ca evenimentul produs este tocmai unul cuprins in excluderi!!:(

daca se constata printr-o expertiza detaliata ca nu anvelopele a fost cauza accidentului...?

Alte discuții în legătură

Casco- actiune regres conducator auto rallu28 rallu28 Buna seara Indraznesc sa va retin atentia cu o speta tare interesanta si in acelasi timp cu rugamintea de a-mi oferi cateva sfaturi care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea despagubirii pentru cuplul tractor-remorca/semiremorca JustSeche JustSeche Buna ziua, Ordinul CSA Nr. 14/2011 privind asigurarea obligatorie RCA, prevede ca: Art. 51. — (1) Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)