avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna CASCO

Buna ziua,
Detin 2 polite Casco Full pentru un TIR,mai exact doua polite de asigurare full casco,una pe capul tractor,iar una pe semiremorca si le platesc de 8 luni.
Acum doua saptamani am avut un accident cu tir-ul in cauza si in urma acestui accident capul tractor a fost avariat in proportie de 85%,iar semiremorca in proportie de 50-60%.
Am depus dosarul si in termen de 8 zile mi-a venit raspuns de respingere a despagubirii pe motiv ca anvelopele erau deteriorate.
Intrebarea este,se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 14:47, 9 Februarie 2014
In primul rand trebuia sa faceti obiectii in actul de constatare al asiguratorului, daca in pv intocmit de politie alta era cauza consemnata.In acest sens exista deja dovezi (masuratori, fotografii) la dosarul de dauna si nu vad motivul prin care sa va deziceti de semnatura din documentele existente.
Daca nu au fost respectate procedurile de constatare, aveti posibilitatea sa restabiliti legalitatea, cu dovezi de orice natura, acceptate juridic.
katalin1030 a scris:

daca se constata printr-o expertiza detaliata ca nu anvelopele a fost cauza accidentului...?

Cum am mai spus, daca in contract nu se lasa loc de interpretari si scrie clar negru pe alb ca in caz de dauna nu primiti despagubiri daca se constata ca anvelopele erau uzate nu aveti ce face !
Totusi, cine a stabilit si cum , faptul ca anvelopele erau deteriorate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco- actiune regres conducator auto rallu28 rallu28 Buna seara Indraznesc sa va retin atentia cu o speta tare interesanta si in acelasi timp cu rugamintea de a-mi oferi cateva sfaturi care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea despagubirii pentru cuplul tractor-remorca/semiremorca JustSeche JustSeche Buna ziua, Ordinul CSA Nr. 14/2011 privind asigurarea obligatorie RCA, prevede ca: Art. 51. — (1) Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)