avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune in baza Legii Tineri casatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune in baza Legii Tineri casatoriti

Sunt din Cluj si pe vremea cand era Dl Funar primar, m-am numarat printre "fericitii" care au beneficiat de aprobarea unui teren in vederea constructiei unei case in Cluj in baza Legii "Tineri casatoriti". Nu stiu exact numarul de Lege si decat sa gresesc mai bine o numesc asa. Asta s-a intamplat in 2004, si atunci indeplineam toate conditiile necesare, cand am primit respectivul contract de atribuire fara punere in posesie. Domnul Boc nu a facut nimic in sensul acesta, lasand in asteptare cele circa1800 de contracte, iar urmatorul primar, si actualul incearca sa dea curs si sa atribuie parcelele respective.
De ce postez acest mesaj?
Dand pe la primarie aflu ca nemaindeplinind conditiile respective nu o sa ma mai pot bucura de acest teren. Intre timp ne-am achizitionat o locuinta proprietate la care platim rate, varsta nu mai corespunde (am trecut de limita de 35 de ani).
Intreb specialistii daca am vreo sansa sa primesc totusi acest teren. Ma intreb daca pot cesiona la randul meu contractul de atribuire fara punere in posesie fiului meu care are deja 18 ani impliniti. Este singura solutie valabila, pe care o vad eu ca nespecialist juridic, inafara de darea primariei in judecata, sau alte chestii din astea neplacute.
Multumesc tuturor care vor acorda atentie acestui mesaj:O
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 07:54, 17 Aprilie 2009
Buna ziua,
in perioada cand dl.Funar a promis si a si "dat" acele terenuri, se afla sau inainte de campania electorala, sau in timpul campaniei, sau dupa campanie.Daca doriti un raspuns sincer si direct, il aveti.Nu credem ca aceste beneficii au fost, sunt si vor fi puse in aplicare si veti putea intr-adevar beneficia de ele.Chiar daca va fost atribuit un teren, fara a chema in justitie primaria Cluj , nu credem ca ati putea sa-l dobanditi, sa-l intabulati si apoi sa-l folositi. Doar dupa ce sunteti proprietar al terenului, puteti sa-l "transferati" copilului.
va dorim succes
Precizez faptul ca pana la un punct am fost de acord cu faptul ca este un drept dobandit numai pe hartie, dar acum cand vad ca se concretizeaza si ca pe mine ma taie de pe lista ca nu mai indeplinesc aceste conditii ma simt destul de nedreptatita.
Sper din tot sufletul sa existe persoane care sa ma sfatuiasca ce anume sa fac sa nu ma taie de pe lista.
Cand am aflat ca mi-a fost aprobata cererea si m-am vazut pe lista din presa locala era ziua mea de nastere si am considerat ca am primit cel mai frumos cadou.
Este destul de greu sa acceptam pierderile, inclusiv cele de natura materiala. Eu recunosc!
Inclin sa cred ca sunteti beneficiar al legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor in vederea construirii unei locuinte proprietate personala. Legea in cauza permitea consiliilor locale darea in folosinta pe durata existentei constructiei a unei suprafete de teren (300-500 mp la sate si 150-300 mp la orase) catre tinerii cu varste intre 18-35 ani care dovedeau ca nu detin alta locuinta sau teren in vederea construirii unei locuinte.
In primul rand, nu inteleg cum va poate "taia de pe lista", intrucat cererea se aproba pe baza situatiei existente la analizarea ei, si nu se poate reveni asupra deciziei decat daca au fost declarate date false ( este logic ca toti imbatranim, ar fi absurd ca dupa implinirea varstei de 35 de ani sa vina primarul si sa spuna: "Gata, de azi ai depasit varsta, lasa loc la altii mai tineri!!).
Problema concesiunii este putin mai delicata, intrucat legea 15/2003 prevede ca dreptul de folosinta nu poate fi cedat unei terte persoane in nici un fel, el fiind transmisibil doar prin succesiune (s-au incercat tot felul de artificii notariale in cauza, fara efect insa).
Primaria trebuie sa va elibereze un proces verbal de punere in posesie si o schita cadastrala a terenului si, bineinteles, sa va pune efectiv in posesie. Aprobarea cererilor se face prin hotarare a consiliului local, asa ca dvs. ar trebui sa "descoperiti" hotararea Consiliului local Cluj prin care cererea dvs. a fost aprobata, iar apoi va puteti adresa instantei pentru obligarea Consiliului local la emiterea documentatiei aferente si punerea in posesie.
Multumesc din suflet membrului Kiandra. Sper ca mai exista dreptate pe lumea aceasta. Asa este: in baza Legii 15 am primit acest teren si la momentul aprobarii cererii indeplineam conditiile toate. Daca Primaria a intarziat aceasta punere in posesie nu vad de ce trebuie sa platesc eu. Inca odata multumesc pentru sporul de speranta acordat.
[Sunt mai fericita:)]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 15/2003 Elenamaria92 Elenamaria92 Acum cateva zile am fost sa depunem dosarul conform 15/2003 la primaria Voluntari, la care respectivii angajati si membrii ai consiliului au spus ca nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren rus andreea rus andreea buna. in anul 2008 am depus o cerere la primarie pt concesionarea unui teren pt tinerii casatoriti, sapt trecuta am primit o scrisoare de la primarie prin ... (vezi toată discuția)