avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prelungirea masurii de arestare preventiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prelungirea masurii de arestare preventiva

In cazul in care o persoana a fost condamnata de prima instanta si a declarat apel, insa dosarul nu a fost inca inregistrat la instanta superioara, se poate vorbi de prelungirea arestarii preventive? Adica peste cateva zile ar expira masura arestării preventive ( 60 zile de la ultima ), trebuie dispusa din nou aceasta masura, sau odata ce a fost condamnat pe fond nu se mai pune in discutie prelungirea măsurii arestarii preventive? Daca trebuie dispusa din nou , care din cele doua instante este competenta sa dispuna acest lucru? Cea de fond, sau cea de apel?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Verificarea starii de arest bestcomp_eu bestcomp_eu sotul meu este arestat preventiv. A avut ultima verificare a starii de arest pe 10 martie si a primit prelungire, cu 60 zie. Pe data de 31 martie a avut recurs ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)
Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)