avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN cerut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN cerut de tata

Buna ziua,
Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adinanicoleta , utilizator 16:46, 10 Februarie 2014
Pentru a primi un raspuns trebuie sa fi mai explicit, care sunt conditiile care necesita efectuarea unui test de paternitate ? mama o cere ? mama este de acord cu testul ?
Mama nu cere efectuarea testului , copilul nu este recunoscut de tata iar tatal vrea sa ceara testul ADN.Multumesc!
tot nu este prea clara intrebarea, daca mama nu doreste testul de paternitate, deci nu-l impovareaza pe tata cu eventualele obligatii parentale iar tatal nu recunoaste paternitatea deci implicit nu vrea copilul , inseamna ca ramane copilul cu mama . Nu ati explicat conditiile in care tatal solicita testul parental, daca mama solicita anumite beneficii trebuie sa dovedeasca faptul ca cere persoanei care trebuie, la fel tatal daca are suspiciuni,nu vrea sa plateasca pentru "greselile" altuia... ca sa zic asa. Nu stiu care sunt conditiile, cu cine sta copilul etc deşi în multe alte ţări europene legislaţia nu permite realizarea testelor ADN fără acordul scris al tuturor părţilor implicate, în România prevederile legale sunt obscure şi lasă loc de interpretare, deci daca are acces la copil tatal il poate duce la o clinica privata si sa faca testul de paternitate fara ca mama sa stie. Daca insa este un proces de solicitare a pensiei alimentare sau alte solicitari materiale din partea tatalui se va ajunge implicit la obligativitatea demonstrarii paternitatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul este rezultatul unei relatii extraconjugale.Mama nu l-a anuntat pe tata de copil iar tatal vrea sa fie sigur ca acest copil este al lui.Copilul nu a fost recunoscut de tata la nastere iar cei doi (mama si tata copilului) nu locuiesc impreuna.Mama nu are momentan nici o pretentie de posibilul tata.Multumesc!
Daca tatal crede ca e al lui, il poate recunoaste, daca are indoieli, nu il recunoaste si va astepta ca mama sa il actioneze in judecata pt stabilirea paternitatii, alta cale nu e.
Tatal nu poate actiona in instanta pt stabilirea paternitatii pt ca actiunea apartine copilului si se porneste in numele sau de catre mama sau reprezentantul legal al copilului, ceea ce tatal nu e, nu are nicio calitate.
Daca il recunoaste si are indoieli, tatal poate actiona apoi in instanta pt a contesta recunoasterea si atunci se ajunge si la test ADN. Sau poate va contesta un alt barbat care crede sau stie ca el e tatal.
Daca are contact cu copilul, poate lua o proba si face un test neoficial.

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodia exclusivă a unui minor recunoscut de alt bărbat. Lulu23 Lulu23 Buna ziua ! Sotul meu a recunoscut o fetiță care nu este a lui! Acum mama cere custodia exclusivă si schimbarea numelui minorei! Tatăl biologic nu vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)
Paternitate falsa Anescumihai Anescumihai Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari : cind se cere de catre instanta stabilirea paternitatii unui copil, nu ar fi normal ca la testari sa ... (vezi toată discuția)