avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara,am si eu o intrebare : tatal a 2 copii nu a mai platit pensia alimentara acestora pe motiv ca nu mai este la serviciu,unul dintre copii are 20 ani si e la facultate in anul 2 si de curand s-a si angajat intre timp iar celalalt copil are 18 ani si este la scoala in clasa a 12 a. As vrea sa stiu ce ar trebui sa faca si daca s-a angajat,desi e la facultate mai are dreptul la pensie alimentara ????Multumim si asteptam solutia !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:41, 9 Februarie 2014
Doar cel mic mai e in drept sa primeasca pensie, va trebui ca acesta personal sa se adreseze instantei cu o cerere , sa ceara pensie de la tata in favoarea sa in cuantum de 1/4 ( daca nu mai are si alte obligatii de intretinere) din salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Mariiovladu Mariiovladu Daca copilul a intrerupt cursurile scolare avand varsta de 17 ani(avand pensie alim)...si la anul cand implineste 18 ani si vrea sa mearga din nou la ... (vezi toată discuția)
As vrea sa fiu informata CosmaRodicaCorina CosmaRodicaCorina Ma numesc Cosma Rodica-Corina,maritatata de 22 de ani,in prezent separata de sot,am 3 copii dintre care 1 este minor.As vrea sa stiu,daca suntem separati si nu ... (vezi toată discuția)