avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime

Buna ziua

Citind Contractul colectiv de munca la nivel national pt 2011-2014, am observat ca exista prevederi cu privire la acordaea sporului de vechime. In prezent am 11 ani vechime neintrerupta in munca, de asemenea despre acest spor nu este nimic prevazut in CIM-ul semnt de catre mine. Avand in vedere faptul ca contractul colectiv este unul la nivel national, nu ar trebui apicat tuturor unitatile angajatoare? Mai exact as vrea sa stiu ce pot face penru a beneficia de acest stimulent.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 19 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Ceea ce ati citit dvs , nu are nicio valoare juridica, deoarece acel CCMN nu a intrat in vigoare .

Sporul de vechime se acorda numai daca este prevazut in reg.intern, in c.i.m. sau in c.cm. aplicabil angajatorului.
~ Conținut șters la cerere ~
eu lucrez la o entitate private multinational, pentru acestea nu exista CCM? adica unei colege care a nascut si s-a intors la job I s-au conferit drepturile prevazute in CCMN-ul amitit de mine, deoarece nicaieri nu scria ca are dreptul la program redus, la plata unui salariu dupa ce naste, adica trebuie sa existe pe langa CIM si ROI si un contract care sa se aplice tuturor companiilor din Romania, asta inseamna canoi astia care muncim de peste 10 ani nu mai avem dreptul la spor de vechime?
Nu mai exista o astfel de obligatie legala.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 , nu se mai pot incheia contracte colective la nivel national.

Alte discuții în legătură

Spor vechime - part time atlantiana atlantiana Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime e obligatoriu sa fie acordat? elenaC74 elenaC74 Buna ziua, lucrez in cadrul unei societati cu capital privat strain de aproape 15 ani si nu am beneficiat niciodata de spor de vechime. Are angajatorul ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)