avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime e obligatoriu sa fie acordat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime e obligatoriu sa fie acordat?

Buna ziua, lucrez in cadrul unei societati cu capital privat strain de aproape 15 ani si nu am beneficiat niciodata de spor de vechime. Are angajatorul obligatia de a acorda acest spor asa cum prevede Contractul colectiv de munca unic la nivel national, in conditiile in care acesta nu este prevazut in CIM sau RI si nici nu este inclus in salariul de baza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 5 August 2013
Contractul colectiv de munca unic la nivel national nu mai este valabil. Angajatorul nu este obligat sa plateasca sporul de vechime, daca acesta nu este prevazut in CCM, regulamentul intern sau in CIM.

@ elenaC74

Daca nu este prevazut in niciun document aplicabil angajtorului, atunci acesta nu are nicio obligatie de a acorda sporul de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua Citind Contractul colectiv de munca la nivel national pt 2011-2014, am observat ca exista prevederi cu privire la acordaea sporului de vechime. In ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime vernescuiustinian vernescuiustinian Sporul de vechime se acorda in functie de ani de vechime in campul muncii indiferent de cate locuri de munca am avut sau se acorda in functie de vechimea pe ... (vezi toată discuția)
Spor vechime - part time atlantiana atlantiana Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu ... (vezi toată discuția)