avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este posibil ca executorul judecatoresc sa fie corupt ?
Discuție deschisă în Executare silită

Este posibil ca executorul judecatoresc sa fie corupt ?

Buna ziua !
Sunt coproprietar a unui imobil in cota de 1/2 format din doua apartamente , anexa gospodaresti si teren comun . In urma cu un an si ceva apartamentul vecin a fost vindut prin licitatie publica . Au fost trei termene de licitatie . La primul termen din gresala a fost evaluat si scos la licitatie proprietatea noastra . Am comunicat in scris executorului si expertului evaluator aceasta situatie , care a anulat licitatia la termenul stabilit . Dupa inca doua licitatii apartamentul vecin a fost vindut la valoare de 30% din pretul de evaluare creditorului printr-o persoana interpusa ( colegul creditorului ). La licitatie a participat doua persoana , conform procesului verbal . Persoana interpusa achita cautiunea, garantia de 10% din pretul de evaluare conform chitantei C.E.C. .......... . A doua persoana nu achita nici o cautiune si totus participa la licitati . Conform procesului verbal aceasta se retrage .La data respectiva au vrut sa se inscrie si altii la licitatie dar la secretariat au fost refuzati pe motiv , ca licitatia s-a amanat .
Va rog cu respect s-mi raspundet daca licitatia este corecta .
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 11:34, 12 Septembrie 2014
Puteti contesta, orice persoana vatamata de executare poate contesta.
Persoana nu se considera intepusa, creditorul poate participa la licitatie, debitorul e cel ce nu poate participa nici personal si nici prin interpusi.
E adevarat ca daca se prezenta o singura persoana, nu putea sa adjudece la mai putin de 75% din pret.
Contestati
Trebuie vorbit cu oamenii care au vrut sa participe, trebuie vazute actele licitatiei, nu putem sa stim asa daca a fost corecta sau nu. Depinde si de dovezi.
Va multumesc pt.raspunsurile dumneavoastra !
Am discutat cu a doua persoana prevazuta in proces verbal . Conform declaratiei lui , aceasta recunoaste ca nu a platit nici o garantie , nu a participat la nici o licitatie si nu a semnat nic un act .
A fost constrans , santajat de colegul lui ( creditorul in dosar executional ) de la care a primit diferite sume de bani sub forma de imprumut care a promis ca reduce dobanda aferenta sumei dac da o copie a carti de identitate sa depuna la dosarul executional . Mai mult seful celor doi ( persoana care a castigat licitatia ) a promis ca daca face acest serviciu va fi promovat in functie si avansat in grad . ( in aceasta situatie vorbim de subofiteri si ofiteri M.i. )
Intrebarea dvs e retorica, nu-i asa?
oo, da! e un cetatean ca oricare altul. doar ca tentatiile sunt ceva mai mari decat media.

Alte discuții în legătură

Nulitatea actului de adjudecare SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt proprietar a unui imobil format din 2 apartamente cu teren comun in cota de ½ . Pot sa cer nulitatea Procesului-verbal de ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)