Buna ziua !
Sunt coproprietar a unui imobil in cota de 1/2 format din doua apartamente , anexa gospodaresti si teren comun . In urma cu un an si ceva apartamentul vecin a fost vindut prin licitatie publica . Au fost trei termene de licitatie . La primul termen din gresala a fost evaluat si scos la licitatie proprietatea noastra . Am comunicat in scris executorului si expertului evaluator aceasta situatie , care a anulat licitatia la termenul stabilit . Dupa inca doua licitatii apartamentul vecin a fost vindut la valoare de 30% din pretul de evaluare creditorului printr-o persoana interpusa ( colegul creditorului ). La licitatie a participat doua persoana , conform procesului verbal . Persoana interpusa achita cautiunea, garantia de 10% din pretul de evaluare conform chitantei C.E.C. .......... . A doua persoana nu achita nici o cautiune si totus participa la licitati . Conform procesului verbal aceasta se retrage .La data respectiva au vrut sa se inscrie si altii la licitatie dar la secretariat au fost refuzati pe motiv , ca licitatia s-a amanat .
Va rog cu respect s-mi raspundet daca licitatia este corecta .
Puteti contesta, orice persoana vatamata de executare poate contesta.
Persoana nu se considera intepusa, creditorul poate participa la licitatie, debitorul e cel ce nu poate participa nici personal si nici prin interpusi.
E adevarat ca daca se prezenta o singura persoana, nu putea sa adjudece la mai putin de 75% din pret.
Contestati
Trebuie vorbit cu oamenii care au vrut sa participe, trebuie vazute actele licitatiei, nu putem sa stim asa daca a fost corecta sau nu. Depinde si de dovezi.
Va multumesc pt.raspunsurile dumneavoastra !
Am discutat cu a doua persoana prevazuta in proces verbal . Conform declaratiei lui , aceasta recunoaste ca nu a platit nici o garantie , nu a participat la nici o licitatie si nu a semnat nic un act .
A fost constrans , santajat de colegul lui ( creditorul in dosar executional ) de la care a primit diferite sume de bani sub forma de imprumut care a promis ca reduce dobanda aferenta sumei dac da o copie a carti de identitate sa depuna la dosarul executional . Mai mult seful celor doi ( persoana care a castigat licitatia ) a promis ca daca face acest serviciu va fi promovat in functie si avansat in grad . ( in aceasta situatie vorbim de subofiteri si ofiteri M.i. )