avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit daune morale si materiale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit daune morale si materiale

avem un proces dosar penal in care am cerut daune morale de 19000 ron si 1000 ron daune materiale. am auzit din dif.surse ca trebuie sa platim 16%impozit la suma de 20000 ron. este adevarat sau nu si cand se plateste aceasta suma- cand se incaseaza suma cred parerea mea.
Cel mai recent răspuns: getaz , utilizator 21:11, 9 Februarie 2014
Nu se plateste impozit deloc.
ART. 42 Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

b) sumele încasate din asigurări de orice fel reprezentând despăgubiri, sume asigurate, precum şi orice alte drepturi, cu excepţia câştigurilor primite de la societăţile de asigurări ca urmare a contractului de asigurare încheiat între părţi, cu ocazia tragerilor de amortizare. Nu sunt venituri impozabile despăgubirile în bani sau în natură primite de către o persoană fizică ca urmare a unui prejudiciu material suferit de aceasta, inclusiv despăgubirile reprezentând daunele morale; Norme metodologice

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpozite pe despagubiri Aura2 Aura2 se plateste impozit pe venitul persoanei fizice obtinut cu titlul de despagubire de la statul bulgar? (vezi toată discuția)
Daune morale adita74 adita74 Pentru prejudiciul moral suferit de un salariat, constatat de catre instanta judecatoreasca printr-o hotarare, se platesc contributii sociale? Daca da, in ... (vezi toată discuția)
Venituri din despagubiri rodia rodia Veniturile incasate de la o soc.de asigurare ca urmare a unei daune totale sunt venituri impozabile la calculul impozitului pe profit? Multumesc. (vezi toată discuția)