avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
rock1nrolla a scris:

a- E corectă. Degradarea militară se poate aplica doar dacă pedeapsa principală este de cel puţin 5 ani- vezi art 69 CP. Amânarea se poate dispune pentru o pedeapsă stabilită de maxim 2 ani - art. 83 /1/a
c - este incorectă. vezi 83/1/b. Sunt excluse cazurile prevăz de art. 42 lit a şi b NU şi c - culpă!
b corect- se "asumă" că deja s-a aplicat o pedeapsă


Ok, totul e clar cu privire la A.

Totusi, la C, exact ce spui tu au spus si ei in motivare, dar repet, argumentul demonstreaza exact contrariul, ca C este corecta, cel putin in ceea ce priveste conditia de la 83/1/b, ramanand a se considera gresita eventual pentru considerentul cu reabilitarea.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
5AM, utilizator
N-am văzut motivarea lor şi nici nu ştiam că a fost contestată.
Acum după ce mi-ai atras atenţia găsesc că acel "niciodată" ( cu nicio excepţie) din enunţ, face ca varianta c să fie corectă şi să-ţi dau dreptate. Eu am văzut primele două răspunsuri ca fiind valabile şi ştiind că doar maxim 2 pot fi bune, am tratat superficial pe-al treilea.

in legatura cu grila 52 de anul trecut
amanarea pedepsei nu se aplica cand anterior inculpatul a fost condamnat la pedeapsa inchisorii cu exceptiile de la 83 al 1 b...in schimb in grila, la varianta c nu face referire ca a fost condamnat la ped inchisorii, prin urmare varianta c nu este corecta, pentru inf comisa anterior din culpa putandu-se aplica amenda.
Hey! V-ati mutat pe alt forum? Unde sunteti toti?
Pe grupul de Facebook: Admitere INM

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)