avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
zilele astea am stat si eu pe riluri...insa daca mai apare ceva...nu va fi cu siguranta inclus in examen...sa fim seriosi...oricum...trebuie sa invatam..
Iaca RIL-uri
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Tudor1982, utilizator
Thks.Tudor.:)
Salutari!

[ link extern ]

Nu stiu daca s-a mai discutat grila asta, de anul trecut, nr 52, S1. Pe mine ma miră greșeala din motivarea contestațiilor cu privire la varianta C. Ei spun ca varianta C nu este corectă pentru că infracțiunile din culpă nu sunt prevăzute de art. 42, adică tocmai argumentul care susține corectitudinea variantei!!! Aceasta ar fi eventual greșită pentru că o infracțiune din culpă pt. care s-a împlinit termenul de reabilitare nu mai reprezintă un impediment la dispunerea amânării aplicării pedepsei, dar având în vedere că treaba cu reabilitarea este oricum expres prevăzută în articolul care reglementează condițiile în care se poate dispune amânarea îmi e greu să înțeleg unde au vrut să bată cei care au facut grila. Oricum greșeala din motivare este de impardonabilă pt. nivelul ăsta.
Apoi, de ce varianta A e corectă? 4 candidați au facut contestație cu privire la această grilă, dar culmea, niciunul nu s-a referit la varianta A. Cea mai mare parte a motivării se referă la varianta B, adică singura clară, care nu suportă discuții. Singurul loc în care am citit ceva legat de aspectul prevăzut la varianta A este cartea lui Udroiu de penal genaral în care spune sec, cu liniuță (urât mod de a scrie o carte), când vorbește de condițiile dispunerii amânării, că nu are importanță dacă pe lângă pedeapsa principală s-a stabilit și o pedeapsă complementară.

Mă luminează cineva?
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
5AM, utilizator
a- E corectă. Degradarea militară se poate aplica doar dacă pedeapsa principală este de cel puţin 5 ani- vezi art 69 CP. Amânarea se poate dispune pentru o pedeapsă stabilită de maxim 2 ani - art. 83 /1/a
c - este incorectă. vezi 83/1/b. Sunt excluse cazurile prevăz de art. 42 lit a şi b NU şi c - culpă!
b corect- se "asumă" că deja s-a aplicat o pedeapsă

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)