Salutari!
[ link extern ]
Nu stiu daca s-a mai discutat grila asta, de anul trecut, nr 52, S1. Pe mine ma miră greșeala din motivarea contestațiilor cu privire la varianta C. Ei spun ca varianta C nu este corectă pentru că infracțiunile din culpă nu sunt prevăzute de art. 42, adică tocmai argumentul care susține corectitudinea variantei!!! Aceasta ar fi eventual greșită pentru că o infracțiune din culpă pt. care s-a împlinit termenul de reabilitare nu mai reprezintă un impediment la dispunerea amânării aplicării pedepsei, dar având în vedere că treaba cu reabilitarea este oricum expres prevăzută în articolul care reglementează condițiile în care se poate dispune amânarea îmi e greu să înțeleg unde au vrut să bată cei care au facut grila. Oricum greșeala din motivare este de impardonabilă pt. nivelul ăsta.
Apoi, de ce varianta A e corectă? 4 candidați au facut contestație cu privire la această grilă, dar culmea, niciunul nu s-a referit la varianta A. Cea mai mare parte a motivării se referă la varianta B, adică singura clară, care nu suportă discuții. Singurul loc în care am citit ceva legat de aspectul prevăzut la varianta A este cartea lui Udroiu de penal genaral în care spune sec, cu
liniuță (urât mod de a scrie o carte), când vorbește de condițiile dispunerii amânării, că nu are importanță dacă pe lângă pedeapsa principală s-a stabilit și o pedeapsă complementară.
Mă luminează cineva?