iuli_c a scris:
cererile privitoare la imobile
a.se introduc numai la instanta in a carei circumscriptie este situat imobilul
b.sunt reglementate de o competenta teritoriala alternativa ,putand fi introduse atat la domiciliul paratului ,cat si la instanta in a carei circumscriptie este situat imobilul
c.cuprind in domeniul lor de aplicare si cererile posesorii referitoare la un anumit imobil
ART. 117
Cererile privitoare la imobile
(1) Cererile privitoare la drepturile reale imobiliare se introduc numai la instanţa în a cărei circumscripţie este situat imobilul.
(2) Când imobilul este situat în circumscripţiile mai multor instanţe, cererea se va face la instanţa domiciliului sau reşedinţei pârâtului, dacă aceasta se află în vreuna dintre aceste circumscripţii, iar în caz contrar, la oricare dintre instanţele în circumscripţiile cărora se află imobilul.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică, prin asemănare, şi în cazul acţiunilor posesorii, acţiunilor în grăniţuire, acţiunilor privitoare la îngrădirile dreptului de proprietate imobiliară, precum şi în cazul celor de împărţeală judiciară a unui imobil, când indiviziunea nu rezultă din succesiune
am pus textul.....hai ca poti........:)
Salut, m-am inscris si eu in competitie si am observat aceasta grila ...dar de ce ai spus ca este doar varianta c? de ce nu ar putea fi si a? ... chiar daca exceptia ne spune si de instanta domiciliului paratului, aceasta este in acelasi timp si instanta in a carei circumscriptie este situat imobilul