avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
iuli_c a scris:

termenul in care poate fi introdusa contestatia in anulare este de (procedura penala)

a.30 de zile de la inceperea executarii dispozitiilor civile pt partea responsabila civilmente
b.10 zile de la data cand persoana impotriva careia se face executarea a luat cunostinta de hotararea a carei anulare se cere
c.oricand ,pt persoana vatamata ,cand se invoca faptul ca impotriva unei persoane s-au pronuntat 2 hotarari definitive pt aceeasi fapta

b
iuli_c a scris:

termenul in care poate fi introdusa contestatia in anulare este de (procedura penala)

a.30 de zile de la inceperea executarii dispozitiilor civile pt partea responsabila civilmente
b.10 zile de la data cand persoana impotriva careia se face executarea a luat cunostinta de hotararea a carei anulare se cere
c.oricand ,pt persoana vatamata ,cand se invoca faptul ca impotriva unei persoane s-au pronuntat 2 hotarari definitive pt aceeasi fapta

B
barem b
buna seara.
Am cateva nelamuriri:in cazul revizuirii la art 451 (1)cererea de revizuire in favoare condamnatului se poate face oricand ,deci doar daca s-a dat o hot de condamnare ,dar potrivit 453 (4) cererea de revizuire se poate face in cazul se poate dovedi netemenicia hot de condamnare ,renuntare la aplicare pedepsei (nu se da sol condamnare,amanare aplicare pedepsei(nu se da solutie de condamnare) sau incetare proces penal(nu se da solutie de condamnare) pt caz 453 (a) deci art 457(1) nu vb de cerere de revizuire in cazul ren apl ped,amanare apl pedes,incet proc penal?

in cazul revizuiri la art 453 daca studiem art 3 si art 4 am tras concluzia ca in cazul 453-1(a) putem face cerere de revizuire in fav condamnat pt o solutie de condamnare,renuntare la apliacare pedepsei,amanare aplcare pedepsei ,incetare proces penal-deci chiar daca 453(3) nu ne vb de introd cereri in favoare persoanei fata de care s-a dispus incetare proces penal totusi alin (4) ne vb de acest caz.ce parere aveti?

pe cand in cazul 453-1-f putem face cerere revizuire in favoare personei condamnate pt care s-a dat o solutie de condamnare,renuntare la amanare aplicare pedepsei sau amanare aplicare pedepsei

Multumesc ...
tot in privinta Revizuirii art 457 {2{ cerere de revizuire se face in defavoare condamnatului(deci nu s-a dat o solutie de ren la aplic pedepse sau amanare apl pedep),a celui achitat sau s-a dispus incetat proces penal .deci de ce nu se poate face cerere de revizuire daca s-a dat o solutie de renuntare la apl ped sau amanara apl pedepsei?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)