nicky123 a scris:
neata .am o nelamurire:
cpc art 320 martor mai mic 14 ani depune juramant?doctrina pe care o am eu zice ca nu .eu zic ca da dupa cum e form art. la fel si in cazul art 320 cpc la fel doctrina spune ca nu eu as zice ca da.voi ce ziceti ?
articolele care au fost declarate neconstitutionale sau parti din ele ,dar nu s-au operat modificari in cod ,noi cum le invatam ?
cpp art 316-1 daca procurorul efect up si nu i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect atunci atunci ce i se mai trimite persoanei in afara de ordonanta de clasare?pt ca art ne vb doar de situatia ef up de catre ocp?si prin urmare nu poate trimire ref de evaluare al cp
eu am intalnit chestiunea cu juramantul martorului minor,sub 14 ani,intr-o grila a lui Danilet,si el a remarcat ca trebuie sa depuna juramant,e o absurditate dar asta e......
art declarate neconstitutionale sunt suspendate de drept pana la modificare
316 al 1 -
ordonanta de clasare o comunica
dc procurorul isi insuseste propunereile organului de cp,nu mai argumenteaza (de aia zice in cod,,nu cuprinde motivele de fapt si de drept) si tr sa trimita si o copie a referatului (ca aici sunt motivele de fapt si de drept)
nu e vorba de referat de evaluare (asta e pe la minori),e vorba de referat cu propunerea de trimitere in judecata/clasare ......cu solutia pe care o considera intemeiata organul de cp