avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
catalin1980 a scris:

tedddybear a scris:

in materia rezolutiunii

a.rezolutiunea poate avea loc numai pt o parte a contractului numai dc executarea este divizibila
b.in cazul contractului plurilateral,neindeplinirea de catre una dintre parti a obligatiei atrage intotdeauna rezolutiunea contractului fata de celelalte parti
c.creditorul are dreptul la rezolutiune ,chiar si atunci cand neexecutarea este de mica insemnatate
d.niciuna

A-da
B-nu atrage rezolutiunea,cu exceptia situatiei in care prestatia trebuia sa fie considerate esentiala,deci NU
C-doar la reziliere merge si nu la rezolutiune,deci NU

corect
se vor produce efectele platii nedatorate

a.numai daca plata s-a facut din eroare ,solvensul considerandu-se debitor al accipiensului
b.daca solvensul efectueaza o plata in temeiul unei obligatii lovite de nulitate
c.si pt ceea ce s-a platit cu titlu de gestiune de afaceri
d.niciuna
catalin1980 a scris:

Intrebare:
In cazul in care o infractiune continua s-a consumat in termenul de incercare al suspendarii sub supraveghere,epuizandu se dupa aceasta se retine recidiva postcondamnatorie(daca infr a fost descoperita in acest termen).Daca infr. nu a fost descoperita in acest termen se retine recidiva postexecutorie.Asta spune Udroiu.
Apoi tot el da ca si ex o decizie 3003/2003 -vezi pag 142 -drept penal parte generala
Citez:
In cazul in care infr continua este savarsita in cursul termenului de incercare al suspendarii executarii unei pedepse anterioare ,dar se epuizeaza dupa expirarea termenului,sunt aplicabile prevederile privitoare la recidiva postexecutorie,iar nu cele privitoare la recidiva postcondamnatorie

Sa fie oare in aceasta decizie vorba de suspendarea executarii pedepsei (si nu sub supraveghere) din vechiul cod penal?-recunosc ca n am verificat
Ptr ca altfel se contrazice.Imi scapa ceva?

1-aici conteaza momentul consumarii infractiunii ,dc ne aflam in termenul de incercare (ped fiind considerata inca neexecutata) e vorba de recidiva postcondamnatorie
2-dc nu e descoperita in termenul de incercare apare situatia in care nu mai ai ce revoca ,pedeapsa e considerata executata si in consecinta trebuie sa aplici regimul de la recidiva postexecutorie ( asta nu inseamna ca teoretic nu e postcondamnatorie,e....dar nu-i poti aplica regimul ,ped fiind considerata executata prin implinirea termenului de incercare).
-asta a fost solutia gasita de practica ....sa aplice regimul postexecutoriei pt o ipoteza de recidiva postcond,deoarece ped era considerata executata definitiv prin nerevocarea term de incercare (nerevocare data de nedescoperirea sav infr in term de incercare)
tedddybear a scris:

a.numai daca plata s-a facut din eroare ,solvensul considerandu-se debitor al accipiensului
b.daca solvensul efectueaza o plata in temeiul unei obligatii lovite de nulitate
d.niciuna

b
tedddybear a scris:

d.niciuna

c-nu e supus restituirii ce s a platit cu titlu de gestiune de afaceri/liberalitate
b-nu se restituie chiar dc obligatia e nula

zic a

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)