la 2532 la pct 5 avem ,,in mod deliberat,,/ echivaleaza cu o intentie ,nu culpa,cum e trecut in grila ,asa imi explic ,baremul nu are nota
iuli_c a scris:
tedddybear a scris:
in situatia in care x se adaposteste de o tornada sub acoperisul unui depozit apartinand unei pers juridice ,iar din cauza conditiilor atmosferice acoperisul depozitului se desprinde si prabusindu-se pe x ii provoaca o vatamare corporala pt a carei ingrijire sunt necesare 20 de zile ,pers juridica
a.poate invoca cazul fortuit drept cauza ce inlatura caracterul penal al faptei
b.va putea fi trasa la raspundere penala impreuna cu organele sale de conducere pt vatamare corporala din culpa
c.nu comite o fapta prev de lg pen
c
MU zice a.
iuli_c a scris:
la 2532 la pct 5 avem ,,in mod deliberat,,/ echivaleaza cu o intentie ,nu culpa,cum e trecut in grila ,asa imi explic ,baremul nu are nota
pai culpa din penal nu echivaleaza cu culpa din civil. in civil de obicei se foloseste sintagma culpa deb, culpa cred pt a defini intentia. cine a facut grila? raducanu?
tedddybear a scris:
iuli_c a scris:
tedddybear a scris:
in situatia in care x se adaposteste de o tornada sub acoperisul unui depozit apartinand unei pers juridice ,iar din cauza conditiilor atmosferice acoperisul depozitului se desprinde si prabusindu-se pe x ii provoaca o vatamare corporala pt a carei ingrijire sunt necesare 20 de zile ,pers juridica
a.poate invoca cazul fortuit drept cauza ce inlatura caracterul penal al faptei
b.va putea fi trasa la raspundere penala impreuna cu organele sale de conducere pt vatamare corporala din culpa
c.nu comite o fapta prev de lg pen
c
MU zice a.
e pe vechea reglementare zic eu,pana la 90 de zile nu e infr,doar la pers fiz dc era conf 196 al 1 (alcool ,substante.....) ar fi fost infr....