avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speta dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speta dreptul muncii

Ma poate ajuta cineva cu rezolvarea acestei spete?
La data de 01.11.2013 administratorul S.C. XY S.R.L., societate cu activitate de distribuţie produse alimentare, a dispus desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al salariatului AB, care ocupa în cadrul societăţii postul de agent comercial. La aceeaşi dată, administratorul S.C. XY S.R.L. i-a comunicat verbal lui AB faptul că refuză să-i plătească drepturile salariale aferente lunii septembrie 2013, deoarece unul dintre clienţii societăţii – S.C. Z S.R.L. - refuză să plătească o serie de mărfuri livrate de salariatul AB în data de 25.09.2013, motivat de faptul că acestea au termenul de valabilitate expirat. S.C. Z S.R.L. a reclamat către S.C. XY S.R.L., la data de 26.09.2013, faptul că în două colete sigilate livrate de agentul comercial AB a găsit conserve având termenul de valabilitate expirat.
Coletele au fost ambalate şi sigilate în depozitul societăţii S.C. XY S.R.L. de către salariaţii însărcinaţi de conducerea societăţii în acest sens şi au fost predate spre livrare salariatului AB, care, în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu, a livrat mărfurile către S.C. Z S.R.L., însoţite de certificatele de garanţie şi calitate, precum şi de avizul de însoţire a mărfurilor, documente eliberate de salariaţii de la depozitul S.C. XY S.R.L.. AB are ca şi obligaţii de serviciu: prezentarea ofertei comerciale a S.C. XY S.R.L., dezvoltarea reţelei de clienţi ai societăţii, livrarea mărfurilor către clienţi, colectarea sumelor de bani în numerar de la clienţii aflaţi în responsabilitatea sa (conform legislaţiei fiscale în vigoare) pentru mărfurile livrate de el.
Decizia de sancţionare comunicată salariatului are următoarea formă:
Administratorul S.C. XY S.R.L., în temeiul art. 248 – 252 şi art. 61 lit. a din Legea 53/2003, decide:
Având în vedere faptul că la data de 25.09.2013, salariatul AB a livrat către S.C. Z S.R.L. mărfuri
expirate, fără să procedeze la o verificare prealabilă a acestora, anterior ambalării lor în depozitul
societăţii; având în vedere prejudiciul cauzat societăţii prin faptul că S.C. Z S.R.L. refuză să plătească mărfurile livrate şi prejudiciul de imagine cauzat societăţii:
Art.1. Dispune desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al salariatului AB pentru
săvârşirea unei abateri disciplinare grave, respectiv livrarea unor mărfuri expirate către un client,
pierderea contravalorii mărfurilor generată de refuzul acestuia de a plăti, prejudiciul de imagine produs angajatorului.

Art. 2. Salariatul a încălcat art. x din Regulamentul intern (privind îndeplinirea întocmai a atribuţiunilor prevăzute în fişa postului), art. 39 alin. 2 lit. a din Legea nr. 53/2003;
Art. 3. Prezenta decizie poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării ei, la Tribunalul în raza căruia îşi are domiciliul sau reşedinţa reclamantul.
Salariatul AB a formulat contestaţie împotriva decizie de sancţionare disciplinară. În cadrul aceleiaşi
acţiuni a solicitat şi plata drepturilor salariale aferente lunii septembrie 2013 în cuantum de 1500 lei.
Cerinţe:
1. Redactaţi contestaţia împotriva deciziei de concediere, conţinând un capăt distinct de cerere pentru obligarea S.C. XY S.R.L. la plata drepturilor salariale aferente lunii septembrie 2013; formulaţi nota de probatorii în care individualizaţi în detaliu toate probele a căror administrare o solicitaţi.
2. Pronunţaţi şi motivaţi soluţia instanţei.

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii CONSTANTIN NICU CONSTANTIN NICU Va rog sa ma ajutati si sa-mi explicat daca urmatoarea decizie este legala si daca am sanse sa obtin anularea ei in instanta .. Mentionez ca am contestat ... (vezi toată discuția)
Transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri gabriela f constantin gabriela f constantin Buna ziua, ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul ... (vezi toată discuția)
Ajutor! - imputatie dupa demisie aleksab aleksab Buna ziua! Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul ... (vezi toată discuția)