avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii prin cont bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii prin cont bancar

Plata cu OP in contul asociatiei este legala, mai ales ca vine si in ajutorul administratiei care va umbla cu mai putini bani sa-i depuna sau sa faca plati , in plus este o facilitate si pentru cel ce face plati .Atunci cum va explicati ca ieri a aparut un anunt la avizier semnat de noul comitet ales prin care se interzice plata prin virament ? Am cautat peste tot sa gasesc ceva legal si nu am gasit un raspuns la problema .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:51, 12 Februarie 2014
Ori exista o poprire pe contul asociatiei, ori noul comitet nu si-a intrat pe deplin in drepturi ,neavand drept de semnatura in banca
Plata cheltuielilor de intretinere prin cont bancar este perfect legala si nu va poate interzice nimeni sa faceti asa.
Solicitati explicatii de la cei care susin contrariul
Acelasi lucru s-a intamplat si la asociatia noastra. Presedinta si administratora nici macar nu au vrut sa comunice si sa afiseze la avizier contul asociatiei. Multi prefera lucrul cu banul in mana.

Ganditiva ca banii colectati din mana de un administrator, in loc sa fie depusi in banca sunt trecuti prin conturile proprii. Si daca fac acest lucru cu banii de la mai multe asociatii va dati seama ca au anumite beneficii financiar bancare.

Eu platesc direct in cont de mai bine de jumatate de an, si este foarte ok, mai ales ca raman urme fianciar-bancare.

Cu stima si respect,
Rorschach
Interventie moderator
Va rog sa pastrati tonul decent si informatiile la obiect.
Pentru incalcari repetate ale regulamentului de postare contul/ conturile pot fi suspendate.

Multumesc.


On-topic
Decand sunt asa sfinte tranzactiile astea "financiar-bancare" incat sa fie mai presus de cele financiar-contabile?
Platile in banca ca si platile in numerar sunt tot tranzactii financiar-contabile si drept urmare isi au partea lor de "urme".
Eu chiar ii incurajez pe ai mei sa plateasca cat mai multi in banca, dar se pare ca o parte sunt mai reticenti, altii chiar ma bat la cap sa luam un POS.

@krystal50
Luati legatura cu presedintele/ membrii noului comitet/ administratorul sa vedeti care este rationamentul lor. Poate fi ceva de genul explicat de @elenazan, si atunci este oarecum justificata decizia pentru protejarea veniturilor/ incasarilor.

Daca explicatia lor este cu totul de alta natura, comoditate, nestiinta, rea-intentie atunci nu este OK, chiar ilegal sa restrictionezi o modalitate de plata perfect legala.
Intrebare @arockz:

Daca incaseaza seara si face platile peste o saptamana doua, am rugamintea sa-mi spune-ti banii incasati, unde ar trebui sa stea?

La administrator acasa sub saltea, in buzunar, in cutia de cafea veche din bucatarie, sau unde?

Aici nu prea mi-a fost clar. De exemplu la noi ca sa stringa banii sa plateasca ceva mai "gras" la vre-o factura de apa si mai ales la cea de incalzire, stiu ca face 2 incasari si cum acestea se fac joia, este ceva timp in care banii colectati stau pe la administrator prin casa.

Nu stau mai bine frumusel in contul asociatiei? Ca sa nu mai vorbesc de siguranta, avind in vedere ca la noi persoana nu locuieste in acel bloc.

Daca-i roade catelusul? Ce ne facem?


Cu stima si scuze de ultima interventie pe acest topic.
Rorschach

Alte discuții în legătură

Cont bancar asociatie luciano39ok2007 luciano39ok2007 sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au ... (vezi toată discuția)
Schimbarea conducerii asociatiei e.stoica e.stoica La ultima sedinta a asociatie de proprietari , cei prezenti au ajuns la concluzia ca trebuiesc inlocuiti cei din comiteteul executiv si presedintele. S-a ales ... (vezi toată discuția)
Modificare cont bancar annabela annabela Buna seara, va rog frumos sa ma informati in ce masura presedintele unei asociatii de proprietari are voie sa schimbe contul bancar al asociatiei fara ... (vezi toată discuția)