avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda

Buna ziua

Care este procedura de contestare a unei amenzi pentru "alertarea politiei fara motiv".? Am lasat masina parcata linga blocul unui prieten intr-o zona f. aglomerata, a fost acoperita de zapada in citva ore si dupa aproximativ 15 minute de cautari in care nu am reusit sa o gasesc, am sunat la politie, presupunind ca a fost ridicata. Nu a fost cazul, dar am fost amendat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 14:39, 10 Februarie 2014
Procedura de contestare a unuie amenzi consta in depunerea unei PLÂNGERi împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei .
Plangerea se depune la judecatorie si se achitat taxa judiciara de timbru in suma de 20 lei
Multumesc. Trebuie specificat ceva anume in plingere? Ce se intimpla dupa depunerea plingerii?
Trebuie sa spuneti motivele pentru care contestati amenda;
motivele de fapt si de drept.
Dupa depunerea plangerii, instanta va fixa un termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,sotul a primit amenda pentru depasirea vitezi,in procesul ... mary50 mary50 Buna seara,sotul a primit amenda pentru depasirea vitezi,in procesul verbal scrie ca intro zona cu limita de viteza 50Km/h desi indicatorul arata doa viteze. ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda “stationare pe zona destinata spatiului verde” Roxana Ilie Roxana Ilie Buna ziua! Am primit astazi 25.09.2020 ,la posta, o scrisoare de informare (privind incalcarea unor norme referitoare la protectia mediului) ce ma ... (vezi toată discuția)