avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajator tert proprit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajator tert proprit?

Buna ziua,

Am primit la sediu o Adresa de inffintare a propririi asupra disponibilitatilor banesti pentru unul din salariatii activi.Un paragraf din aceasta adresa care ma nelamureste este: "Din momentul indisponibilizarii, respectiv de la data si ora primirii prezentei, nu veti proceda la decontarea documentelor de plata primire , respetiv la debitarea conturilor debitorului, si nu veti accepta alte plati din conturile acestuia, pana la achotarea integrala a obligatiilor foscale, cu exceptia sumelor necesare platii drepturilor salariale."
Intrebarea mea este: angajatorul poate efectua plata salariului intreg?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:42, 10 Februarie 2014
De cine e emisa acea adresa ? Puteti clarifica situatia in scris cu acesta.
Da, din text asa reiese ca salariatul ia salariul intreg.. ceea e complet aiurea pt ca ar trebui sa ii retineti 1/3.
Notificarea e emisa de catre ANAF directia locala...am facut o vizita azi dimineata si mi-au zis ca pot pune si eu cata 100 ron, 200 ron pe luna (mentionez ca valoarea e de 1 000 ron) si ca nu trebuie sa fac catre ei nici o adresa. Cand i-am cerut sa imi explice acel paragraf au zis ca intra si salariul pana la 1/3...

In ce interval de timp trebuie sa se stinga aceasta datorie? Exista un temei legal?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Nu exista niciun termen, retineti 1/3 din salariu pana la concurenta sumei datorate.
Daca virez 1/3 pana la din salariul net in contul deschis de ei, ii pot plati salariul net? Sau trebuie sa astept o anulare a propririi?
daca scrie pana la ce suma ii popriti va opriti acolo, daca nu ii popriti in continuare pt ca se prea poate ca datoriei sa i se adauge penalitati.
Sau purtati o corepondenta scrisa atunci sau va merge angajatul la ei sa le zica sa trimita la dvs ca angajator o instiintare de incetare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare salariat gh3gh1 gh3gh1 s-a primit la unuitate o adresa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat. Ce inseamna ca tertul poprit trebuie sa indisponibilizeze si sa consemneze ... (vezi toată discuția)
Dovada plății proprire pentru deblocarea contului Sava.S Sava.S Bună ziua, aș vrea să știu unde trebuie să merg și ce am nevoie pentru ridicarea dovezii de plată a propriri. Această a fost plătită dintr-un alt ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)