avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare stimulent in eventualitatea plecarii din tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare stimulent in eventualitatea plecarii din tara

Buna ziua. Sotul meu ia stimulent de insertie pt copilul nostru pana la 2 ani,este angajat la firma la care a lucrat si inainte,dar ar vrea sa plece in strainatate sa lucreze acolo o perioada,angajat. Ar putea pierde stimulentul,pt ca nu mai lucreaza in tara? Mai sunt 6 luni pana implineste bebe 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:28, 10 Februarie 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

2. Asadar ori suspenda plata stimulentului de insertie si pleaca in strainatate ori mai sta in tara pana implineste copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil pentru mama studenta Nicolae87 Nicolae87 Buna ziua, am si eu o intrebare: Daca sotia mea este insarcinata in luna a 8-a, si a finisat studiile in luna iulie in strainatate, si urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie petro-petronella petro-petronella sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie din martie 2013,daca schimba locul de munca in strainatate (U.E) primeste in continuare acest drept,sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)