avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asocierea in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asocierea in participatiune

Buna ziua,
Detin un teren(pers.fizica) pe care as dori sa construiesc locuinte in vederea vanzarii. Am la dispozitie doua alternative: 1) trecerea terenului pe numele firmei sau 2) asocierea in participatiune cu aceasta.
Intrucat trecerea terenului pe numele firmei ar fi o investitie destul de mare pentru inceput, ma intreb daca "asocierea in participatiune" nu ar fi o solutie mai buna.
Ce ar insemna aceasta din p.d.v. juridic si cum ar trebui sa fie un astfel de contract?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum imi inchiriez terenul meu la firma mea Florina2222 Florina2222 Buna Va rog sa ma ajutati cu o problema pe care o am. Detin un teren proprietate privata, intra-vilan. Pe acest teren vreau: 1. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia o asociere in participatiune cu o persoana fizica verapopescu verapopescu Buna ziua! As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la contractul de asociere in participatiune. Pentru asta o sa va expun pe scurt o situatie de ... (vezi toată discuția)
Asociere în participatiune Ștefancopac Ștefancopac Salut, imi explici te rog ce insemna asocierea in participatiune ex. Deschid o cafenea iar proprietarul locației imi propune o asociere în participatiune ... (vezi toată discuția)