avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi inchiriez terenul meu la firma mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi inchiriez terenul meu la firma mea

Buna

Va rog sa ma ajutati cu o problema pe care o am.

Detin un teren proprietate privata, intra-vilan.

Pe acest teren vreau:

1. Doresc sa construiesc pe acest teren ,,sediul social'' al firmei cat si un punct de lucru (depozitare bunuri, birouri, etc), tot ce tine de activitatea firmei.

2. Sa construiesc locuinta personala, tot pe firma, cu banii firmei. Va fi o singura cladire care va contine si locuinta personala si zona de birouri si depozitare;

3. Familia noastra are si un ONG, care are angajati, diverse activitati specifice ONG-urilor, printre care si economice. Are nevoie de un sediu social cat si de zona de birouri, spatii depozitare, etc.

Firma nu are datorii la stat si nici eu nu am datorii.

Nu am bani sa fac constructia, dar firma ii are :)

Vreau sa inchiriez terenul meu firmei, pentru a face aceasta constructie.

Va rog mult sa imi spuneti:


- care este procedura legala prin care pot sa inchiriez terenul firmei pentru a face constructia?

- pot sa inchiriez acest teren la cele doua entitati juridice (S.R.L si ONG) atata timp cat sunt conduse tot de mine, pentru ca impreuna sa contribuie la aceasta constructie?
(Precizez ca momentan ambele sunt pe chirii pentru care se plateste lunar sume considerabile)

- nu exista un conflict de intereseze al mine in cele explicate mai sus, mai ales la ONG?

- avand in vedere ca este o constructie, adica o investitie mare, pe cat timp este normal / legal sa se faca aceasta inchiriere?

- care vor fi drepturile mele ca si proprietar daca voi inchiria acest teren pentru constructie?

- daca firma va avea probleme, datorii la stat, faliment, etc, ce se va intampla cu cladirea daca terenul este al meu?

- este legal sa se stipuleze in contractul de inchiriere ca, in cazul unui falimente sau a oricaror altor probleme de natura juridica / economica, cladirea sa ramana a proprietarului terenului?

- este legal, ca in calitate de proprietar al terenului sa pot si eu contribui la constructia cladirii din fonduri proprii si in felul acesta sa am o cota din cladire? In cazul unor probleme ale mele sau ale firmei cum se va rezolva impartirea cladirii?

Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: F Rusu , utilizator 04:56, 12 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal sa va construiti locuinta personala din banii societatii. Si nici nu este echitabil ca in schimbul contravalorii chiriei firma sa va edifice o cladire. Veti avea probleme cu ANAF-ul, fiind evidenta intentia de a folosi banii societatii in interes personal. Ganditi-va la un contract de asociere in participatiune. Aveti multe intrebari, ar fi indicat sa discutati cu un avocat inainte sa incepeti demersurile
Bravo, multumim pentru raspuns si pentru timpul acordat. O idee sau directie de la un Avocat inseamna mult, altfel lumea ar face cum crede ca e mai bine si se prea poate ca de abia cand e facuta treaba sa se realizeze si consecintele. Nu stiu cum aveti timp sa mai si raspundeti la solicitari / intrebari si de aceea este de apreciat inputul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu ujcc constanta stampex stampex Buna ziua prezint urmatoarea situatie pentru care solicit ajutor: vreau sa inchiriez un spatiu pentru activitati sociale fara profit dela ujcc fosta coop ... (vezi toată discuția)
Chiriasul persoana juridica plateste impozit pe cladire? dornseiff dornseiff Buna ziua, Societatea noastra are inchiriate 3 birouri in cladirea in care isi desfasoara activitatea alte doua firme. Sediul firmei noastre este inregistrat ... (vezi toată discuția)
Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)