avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract novatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract novatie

Buna ziua, ma confrunt cu o problema si se pare ca nu ii gasesc solutie...o SRL preia prin contract de novatie de la o persoana fizica (fara a o despagubii in nici un fel) un autoturism in valoare de 45.000 ron. Valoarea ramasa de achitat catre furnizorul de leasing este de 10.000 ron. Problema mea este ca daca inregistrez masina la valoarea totala de 45.000 nu mi se va inchide contul 167 la final cand se va achita ultima factura catre societatea de leasing si voi ramane cu un sold de 35.000 ron. O alta varianta pe care am gasit-o este sa inregistrez masina la valoarea ramasa de achitat, respectiv de 10.000 ron dar nu mi se pare tocmai in regula sa inregistrez masina la o valoare mai mica. S-a mai confruntat cineva cu problema asta?? Cum credeti ca este corect si legal sa procedez??
Cel mai recent răspuns: ioanaraluca85 , utilizator 12:36, 11 Februarie 2014
Inregistrati la valoarea justa 10.000 Nu atat este pt dvs? Chiar daca ea a costat inca 35.000... dvs platiti 10...
Da, am luat in calcul si aceasta varianta insa nu sunt sigura daca este corect sa diminuez valoarea efectiva a masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing financiar -inregistrari contabile - este corect? irina petcu irina petcu Am urmatoarea situatie: - In luna februarie 2008, o firma a achizitionat un camion in leasing financiar. In luna septembrie, patronul s-a hotarat sa il ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing financiar camicami camicami Am reziliat un contract de leasing financiar inainte de finalizarea lui si am un proces verbal pentru restituirea bunului de la societatea de leasing.Care este ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile contract novatie adina_beb adina_beb Buna ziua Societatea la care lucrez a incheiat un contract de novatie cu o alta societate pentru un autoturism si nu stiu care sunt inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)