avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Detalii privind medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Detalii privind medierea

buna ziua,
spuneti-mi, va rog, sedinta de mediere este obligatorie inaintea depunerii cererii de chemare in judecata? sau sedinta de mediere poate avea loc dupa primul termen de judecata, trimise fiind partile de catre judecator?
mentionez ca este vorba de un litigiu de munca.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 21:40, 11 Februarie 2014
Medierea nu este obligatorie, doar sedinta cu privire la avantajele medierii. Puteti sa declansati procedura obligatorie inainte de depunerea cererii de chemare in judecata sau pana la primul termen dat de judecator in acest sens.
Aici aveti mai multe detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
deocamdata nu s-a stabilit primul de termen de judecata. am primit intampinarea intocmita de catre avocatul partii adverse. am 10 zile sa depun raspuns la intampinare. deci pot pana in primul termen stabilit de instanta sa declansez procedura obligatorie cu privire la avantajele medierii?
da, puteti demara procedurile de mediere, daca reclamantul nu v-a invitat deja printrun mediator la mediere si ati refuzat. Daca nu v-a invitat, puteti invoca nerespectarea obligatiei legale de a participa la o sedinta de informare privind medierea in intampinare cerinta prevazuta la art 2 coroborat cu art 60 indice 1 din Legea 192/2006 , si cere deodata termen pentru parcurgerea acestei proceduri. Deasemeni indicat ar fi sa gasiti un mediator bun si sa (re)mediati problema fara prea multa bataie de cap in instanta. ASTA doar daca e loc de un dialog constructiv. Succes!
multumesc mult!
in cazul in care se ajunge la proces, mi se acorda dreptul de a prezenta in instanta inregistrari audio si video prin care pot dovedii contrariul celor declarate de parata? prin intampinarea depusa la dosar de catre parata, aceasta a mintit de multe ori iar eu pot dovedii printr-o inregistrare audio contrariul dar am si inregistrari video prin care pot dovedii cat de mult minte si insala statul roman!
Ca sa vi se acorde acest drept trebuie sa il cereti. Judecatorul va decide daca probele propuse sunt relevante pentru lamurirea cazului si va aproba.... sau nu.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Bojan I.M., Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea cererii de chemare în judecatã ºi a actului de participare la ºedinþa de informare privind avantajele medierii marusca marusca Intentionez sa chem in civil o persoana juridica. Stiu ca medierea a devenit obligatorie. pot depune cererea de chemare in judecata si medierea s-o depun ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)