avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Sucursala firma straina
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Sucursala firma straina

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri!
Vreau sa infiintez in Romania o sucursala a unei firme straine. O sa fiu reprezentantul unic al acestei firme. Salariul o sa-l primesc prin banca de la firma-mama. Am rezidenta si in tara de unde este firma-mama.
Firma-mama imi plateste toate contributiile (pensie, sanatate, etc.) in tara de origine? Eu mai trebuie sa platesc si in Romania ceva?
Este mai bine sa nu deschid sucursala in Romania si sa fiu platit in tara de origine a firmei-mama? Stau cam 6 luni in Romania- 6 luni in tara de origine a firmei-mama. Job-ul se face prin internet.
Asigurarea de sanatate sa o fac in Romania sau in tara de origine a firmei-mama?
In speranta unor raspunsuri cat mai pe intelesul unui necunoscator in ale legilor va doresc o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 18:03, 18 Februarie 2014
Datele sunt insuficiente dar o sa incerc sa va dau un raspuns.
Cf legislatiei romane daca depasiti 183 de zile sedere aici trebuie sa depuneti o declaratie si sa va inregistrati aici. Daca se platesc contributiile in tara mama si daca tara mama are conv. cu Romania in privinta sanatatii atunci beneficiati si in RO de tratament medical cu conditia depunerii formularului european referitor la sanatate( parca E 101 era).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii salariale si impozit aferent salariului obtinut din strainatate Cateye Cateye Sunt angajata a unei firme cu sediul in Polonia, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. Activitatea pe care o desfasor este exclusiv pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de munca - detasati Jules664 Jules664 Am nevoie de o interpretare pentru urmatoarea situatie: Cetatean non-EU ce urmeaza a fi detasat in Romania, pentru 12 luni. Cetateanul nu are nevoie de viza ... (vezi toată discuția)