avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cu ce data se inregistreaza o contestatie depusa la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cu ce data se inregistreaza o contestatie depusa la judecatorie.

Buna ziua. Am facut un accident acum vreo 2 luni si cel vinovat a depus contesatatie impotriva procesului verbal. Procesul verbal a fost facut pe data de 26.10.2013 iar eu am primit copia de pe contesatia celui vinovat iar aici imi arata ca este facuta pe data de 11 Decembrie 2013. Asta inseamna ca a depus contestatia in a 16 zi. Dar am mai citit si ca in cazul in care el semneaza procesul verbal (ceea ce sa si intamplat) se ia in considerare din data aia nu de pe data de 27. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta situatie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 20:02, 10 Februarie 2014
Buna ziua,

Nu inteleg la ce va referiti cu "daca el semneaza se ia in considerare din data aceea nu 27". Pai procesul-verbal e emis in ce data? 26 sau 27? Si semnat cand? In data producerii accidentului sau ulterior?

Din ziua comunicarii procesului-verbal se vor calcula 15 zile libere. Zile libere = zilele dintre ziua in care primesti actul si ziua in care se implineste termenul (ziua avand 24 de ore, acestea se implinesc la inceputul unei noi zile, care nu se socoteste ca fiind in termen).

Daca data comunicarii e 26 sau 27.10, atunci e in termen depusa in 12.11, deoarece 11.11 a fost oricum zi nelucratoare si termenul se prelungeste in acest caz pana a doua zi lucratoare.

Mai multe explicatii despre zile libere aici. www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli spitalizare accident auto oprealina oprealina buna ziua, in septembrie 2012, am fost autorul unui accident rutier, in urma caruia singura persoana ranita am fost eu. nu exista niciun dosar penal, dar acum ... (vezi toată discuția)
Rca vatamare corporala 2 vio001 vio001 Buna dimineata La o luna dupa accident, una din victime(doamna) a depus plangere la politie si certificat medico-legal cu 11-12 zile de ingrijiri medicale ... (vezi toată discuția)
Iccj braia braia buna ziua, Care este termenul de prescriptie ,pentru a depune o actiune la Inalta Curte de Casatie si Justitie? Hotararea a fost data in data de 04.03.2013 ... (vezi toată discuția)