avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii superioare sau de scurta durata?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii superioare sau de scurta durata?

Buna ziua, in anul 2003 am absolvit la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Facultatea de Litere titlul de Functionar Superior, in profilul Administratie - Secretariat, specializarea Birotica, durata studiilor de 3 ani. In foaia matricola in anul I am nr. total de credite 60,la fel in anul II, si III, deci cu un total de 180 credite. Tot in foaia matricola este o nota Durata studiilor la Facultatea de Litere, profilul Birotica.
Eu sunt angajata la un liceu, din 2003 pe studii superioare de scurta durata.
Este in regula? Nu pot fi si eu incadrata la studii superioare? avand in vedere ca am 180 de credite, si fiindca mai tirziu au aparut facultatile cu 3 ani(la distanta,ex Spiru Haret) iar persoanele respective au studii superioare...
Sper ca am fost destul de explicita, astept un raspuns, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cutica , utilizator 18:41, 11 Februarie 2014
LEGE privind organizarea studiilor universitare Nr. 288/2004 prevede ca durata studiilor este de 3 ani si 180 de credite, dar se aplica absolventilor de studii universitare care au fost admisi din anul 2004. In consecinta, nu va incadrati in sistemul Bologna, ci la SSD. N-ati incercat o echivalare?
Multumesc pentru raspuns, nu,nu am incercat o echivalare, voi merge la facultatea respectiva sa vad ce am de facut, daca se mai poate face ceva, din cite stiu eu, specializarea pe care am terminat/o nu mai exista.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la studii medii la superioare pentru post didactic auxiliar camy flory camy flory Buna ziua. In prezent lucrez la o institutie de invatamant pe post de secretar, sunt incadrata cu studii medii. Anul acesta in iulie o sa dau licenta, daca ... (vezi toată discuția)
Studii de lunga durata sau studii de scurta durata? nicol1970 nicol1970 Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, Facultatea se Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie Publica, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Reincadrare studii superioare octaviac octaviac Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de ... (vezi toată discuția)