avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata - teapa sau nu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata - teapa sau nu

Buna ziua,

Am o asigurare de viata dde 14 ani si mai am de plata 11....am platit 30000lei pana in prezent si pentru ca am vazut ca beneficiez de 27000lei in prezent m-am hotarat sa ma retrag. Surpriza vine aici ca sa ma retrag nu mi se acorda suma beneficiu total cumulat (mentionat pe o instiintare la 2012) de 27000;ei si doar 10000lei primesc pt retragere inainte de termen. Ati intalnit aceasta situatie?este legal sa mi retina atat de mult?

Cum ma sfatuiti sa procedez sa mai continui inca 11 ani si sa sper ca primesc cel putin cat am bagat? in aceste conditii mai bine ii tineam in depozit si aveam si dobanda....contractul este foarte ciudat o data spune suma asigurata de 30000lei o data suma garantatat de 1000 lei deci o sa ma trezesc la 65 de ani ca primesc mai utin de cat am pus..?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 09:16, 11 Februarie 2014
Aceste conditii sunt normale pentru acest tip de asigurare. Daca intrerupeti platile si decideti sa va retrageti inainte de termenul scadent, veti primi doar valoarea de rascumparare mentonata pe polita, care de regula este cu mult mai mica decat ati cotizat dvs. Nu este teapa, ci acesta este principiul asigurarilor de viata. Va sfatuiesc sa continuati plata primelor pana la expirarea perioadei contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarii ContSters205948 ContSters205948 AM INCHEIAT O ASIGURARE LA O FIRMA CU PLATA SIMESTRIALA MI S-A SPUS DE LA INCEPUT DE CIND AM INCHEIAT POLITA CA DUPA 3 ANI DE ZILE POT SA SCOT DOAR 80% DIN ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare, valoare de rascumparare mica Claudia dinca Claudia dinca Buna ziua ,din păcate acum 3 ani am făcut o asigurare la argon prin care cei de la Banca Transilvania m au asigurat ca după 3 ani pot scoate suma ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul politei de viata dana nistor dana nistor Am incheiat o polita de viata la firma AIG (in prezent ALICO) acum 6-7 ani si la inceput mi s-a zis ca dupa 5 ani pot sa-mi recuperez banii depusi. Anul trecut ... (vezi toată discuția)