avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sunt o mama singura (sotul a murit acum 12 ani). Am doi copii 20 si 24 de ani studenti care primesc pensie de urmas de la tatal lor si o diferenta pana la 700 de lei.Pot primi o pensie alimentara si de la mine? Ar putea sa faca o actiune un acest sens?
Cel mai recent răspuns: snowmen , utilizator 15:33, 14 Februarie 2014
Au drept de intretinere de la dvs daca nu se intretin singuri din munca. Daca nu le acordati sorijin de bunavoie, va poate obliga instanta la cererea lor sa lw dati 3
33% din venitul dvs.
Daca nu locuiesc cu dvs, nu mananca la dvs au mari sanse sa obtina pensia in bani.
Pana la implinirea varstei de 26 de ani copiii au dreptul la pensie de intretinere, daca studieaza si nu presteaza nicio activitate remunerata.

Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza reclamantul sau de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Legiutorului , in materie de pensie de intretinere, a instituit o competenta teritoriala alternativa.

Instanta de judecata va putea stabili plata pensiei de intretinere, pentru motive intemeiate , pe o perioada in avans , pensia reprezentand o suma globala a anumite luni.

Pensia este calculata in functie de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere, dar si de posibilitatile de plata ale debitorului.

Hotararea prin care s-a stabilit pensia de intretinere nu este necesar a fi investita cu formula executorie, fiind executorie de drept.

Succes.

Daca am deja o poprire pe salariu si am si o pensie de intretinere de plata in cuantum de 1/3 din salariu, eu ce bani mai primesc?
diferenta
mirebire a scris:

diferenta

Ei, haideti ca nu e chiar asa. Daca veti fi data in judecata pentru pensie de intretinere si instanta va accepta cererea stabilind o pensie de 33 % din salariu pentru amandoi copiii, pensia impreuna cu poprirea pe care o aveti deja, nu va putea depasi 1/2 din salariu. Numai ca, pensia de intretinere are prioritate, angajtorul va retine si vira mia intai pensia, iar din diferenta de la 33 % la 1/2 din salariu va achita cealalta datorie.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raptor71 raptor71 In urma divortului din 2006 ,cei doi copii,minori la acea vreme au fost incredintati mamei iar eu sa le platesc pensia alimentara.Acum toti se afla in alta ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarã edyzaharia edyzaharia Bună ziua, Dacă copilul a făcut 18 ani și pensia alimentară a fost sistată de către Casa de Pensii (cel care o plătea este pensionar pe caz de ... (vezi toată discuția)
Ruga de la parinti costeljunca costeljunca Voi rechema fosta sotie in judecata pentru majorare cuantum pensie alimentara motivat de faptul ca nu mai ma descurc cu cheltuielile lunare necesare cresterii ... (vezi toată discuția)