avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salar minim plus vechime
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salar minim plus vechime

Buna ziua,
Caut raspunsuri la urmatoarele intrebari.
Incepand cu 1 ian 2014 odata cu stabilirea salarului minim la 850, am facut modificarile necesare pentru personalul care a avut salar mai mic de 850.
In salarul de baza al acestor persoane era inclus si sporul lor de vechime. Acum au ajuns cu toti la 850 lei.
In cazul in care unei persoane i se schimba vechimea luna aceasta, voi inmulti procentul respectiv la salariul actual - automat salariul ei va fi mai mare decat al celor care au deja peste 20 de ani lucrati.
Credeti ca e corect ca pentru fiecare persona sa ii adaug vechimea inmultind procentul respectiv la 850 fie ca trece la o alta transa de vechime fie ca nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 12 Februarie 2014
HG 871/2013
Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,059 lei/ora.
...
Art. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.


Art. 3
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui preazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctineaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Asadar, salariul de incadrare trebuie sa fie de minim 850 lei la care se adauga sporurile acordate in baza legii, a c.i.m., a c.c.m. aplicabil sau a reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijitoare la o gradinita darkside darkside Se poate ca o persoana care lucreaza ca ingrijitoare la o gradinita sa aiba salariu de incadrare de 675 lei si in ciuda faptului ca ar trebui sa aiba spor de ... (vezi toată discuția)
Neintelegere "fluturas" in domeniul bugetar dan-gabriel13 dan-gabriel13 Buna ziua ! Mama mea este bugetara. Avem o nelamurire, in ceea ce priveste \\"fluturasul\\" ei si ceea ce este trecut pe el : salariu de baza : ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE Va rog sa ma ajutati si pe mine sunt asistenta personala persoana cu handicap de ce la marirea salariului minim pe economie asitentilor personali nu li se ... (vezi toată discuția)