avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda rovinieta

Buna ziua.

Am primit un proces verbal de amenda pentru lipsa rovinietei intr-o zi de vineri.

Am achitat aceasta amenda in dimineata zilei de marti saptamana imediat urmatoare, respectiv jumatate din cuantumul amenzii, considerand ca ma incadrez in cele 48 de ore de la comunicarea procesului verbal.
Dar ulterior am fost somat de catre cei de la finanate sa achit integral amenda deoarece, spun ei, nu as fi platit initial in termenul de 48 de ore. Astfel ar fi trebuit sa achit luni si nu marti cum am achitat eu.
Dar nu se iau in considerare doua zile lucratoare? Eu primind amenda vineri nu aveam la dispozitie 2 zile lucratoare pentru plata ei, respectiv luni si marti?
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
ioan.morosan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:42, 11 Februarie 2014
Buna ziua,
Din pacate pentru dumneavoastra termenul de 48 de ore nu se calculeaza pe zile lucratoare, ci pe zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)
Amenda anaf ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua, Am o prietena care a fost amendata de ANAF intr-o sambata la ora 12. Inspectorii i-au spus ca poate plati amenda pana marti la ora 12.00. ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)