avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda de circulatie luata vinerea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda de circulatie luata vinerea

salut!
va supun atentie urmatorul caz:
intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca sunt 48 de ore si deci am platit jumatate din valoarea ei.
azi imi vine de la primaria de resedinta instiintare ca mai am de plata cealalta jumatate din amenda pe motiv ca am depasit 48 de ore.
intrebare: care este baza legala in ce priveste cazurile de amenzi primite vinerea, ziua de vineri si cea de luni sunt socotite 48 de ore? sau luni si marti? au dreptate? sau am eu dreptate?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:29, 15 Octombrie 2009
stimate domn... la ce ora ati luat amenda? si, martea, la ce ora ati platit-o. pt k daca ati primit amenda in jurul orei 10, si v-ati dus sa o achitati in jurul orei 14, ati depasit cele 48 de ore...
doamna... :)
deci se tine cont si de ora! trebuie sa verific. se calculeaza 48 de ore, de la ora luarii amenzii!! fara sambata si duminica?
probabil pe PV si pe chitanta ar treb sa scrie si ora....
va multumesc
Da, scrie atat data cat si ora intocmirii procesului verbal. Se poate achita la jumatate in 48 de ore lucratoare (deci sambata si duminica sunt excluse).
=D> ati achitat in termen legal. La calculul termenului nu se ia in considerare ziua in care ati fost amenadata, calculandu-se 48 de ore (2 zile lucratoare). Asa ca marti erati in termen. Ca atare este greseala primariei.
Julea Stefan a scris:

=D> ati achitat in termen legal. La calculul termenului nu se ia in considerare ziua in care ati fost amenadata, calculandu-se 48 de ore (2 zile lucratoare). Asa ca marti erati in termen. Ca atare este greseala primariei.


Dl. Julea!
Rog frumos sa imi dati legea care spune ca nu se ia in calcul ziua in care am luat amenda!
Mai va rog:
daca nu scrie in Pv ca pot sa achit 1/2 din amenda in 48 de ore se ia in considerare?
Alta: nesemnand Pv, primesc prin posta, care este termen de plata la 1/2?

Alte discuții în legătură

Cand expira termenul de 48 ore pentru plata unei amenzi primita sambata? nilro nilro Buna ziua, Am primit o amenda auto pentru depasire viteza, undeva in alt judet, intr-o zi de sambata la ora 12:50. Agentul de circulatie mi-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Termene de plata a amenzilor. svaiter svaiter Nu stiu daca am incadrat bine intrebarea in acest domeniu dar nu am gasit altul mai potrivit. Speta: O societate este amendata de garda financiara cu proces ... (vezi toată discuția)
Termen plata amenda p.j. 48 ore gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am si eu o nelamurire: am primit o amenda (3.000 lei) in urma unui control ITM. pe procesul verbal de control este trecut lizibil data si ora ... (vezi toată discuția)