avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Codul fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Codul fiscal

Din cate am inteles obligatiile la bugetul consolidat se declara si se platesc pana in data de 25 a lunii..va rog sa ma ajutati cu o reglementare legala in privinta aceasta..multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:39, 11 Februarie 2014
In declaratiile pe care le depuneti cat si in instructiunile de completare, se specifica si termenul pana la care se depun si se face plata.
Buna ziua,
Sunt multe impozite si taxe, iar daca va uitati in Codul Fiscal o sa va lamuriti. Cu titlu de exemplu citez cateva mai jos:

Cod Fscal :
"ART. 34 Declararea şi plata impozitului pe profit

"(1) Declararea şi plata impozitului pe profit, cu excepţiile prevăzute de prezentul articol, se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii trimestrelor I - III. Definitivarea şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv se efectuează până la termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit prevăzut la art. 35.
ART. 58 Termenul de plată a impozitului

(1) Plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.

ART. 112^9 Plata impozitului şi depunerea declaraţiilor fiscale

(1) Calculul şi plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul.

(2) Microîntreprinderile au obligaţia de a depune, până la termenul de plată a impozitului, declaraţia de impozit pe veniturile microîntreprinderilor."

Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pentru impozit pe profit adrianasef adrianasef Buna ziua Va rog sa imi spuneti cum se depun declaratiile pentru impozitul pe profit pt anul 2013. Se depune declaratia 100 pt trim IV? Sau se depune doar ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit 2012 slk268 slk268 Care este modul de închidere a anului 2012, din punctul de vedere al impozitului pe profit ? Cum declar in D100 SI d101? (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ponterra ponterra SRL a optat din 2013 pentru plata anticipata a impozitului pe profit . In 2014 la incheierea trimestrului are pierdere dar plateste 1/4 din impozitul anului ... (vezi toată discuția)