avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA colet China posta romana
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA colet China posta romana

Buna ziua,

Mi-am achizitionat doua telefoane din China la pretul de 1700 lei ambele. Ele au fost expediate ca incadrandu-se in categoria gift. Expeditorul nu a precizat nicio valoare pe colet, nicio factura.
Voi declara eu o valoare la posta cand ma voi duce sa iau ? Se va plati TVA ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 20:19, 12 Februarie 2014
Buna seara,

Pentru BSI nu prea conteaza ca scrie gift pe colet. Daca nu vor gasii documente/factura pe colet, va vor suna ca sa le trimiteti o factura, sa poata avea valoarea, ca sa va factureze taxele.
Au existat cazuri in care la prima livrare nu s-a intamplat asa, nu s-au platit taxe, dar nu este ceva general, ci este ceva rar.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru produs achizitionat in ue ? in2ition in2ition Buna ziua, Urmeaza sa primesc un colet din Statele Unite. Este vorba de un laptop, care a fost achizitionat in UK si trimis in Statele Unite. Am factura ... (vezi toată discuția)
Tva la vama blue_wings blue_wings Am primit 5 colete cu diferite produse din China. La oficiul postal mi s-a cerut sa declar o valoare totala a coletelor si sa platesc TVA pentru acestea cu ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)