avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intampinare - AJUTOR!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intampinare - AJUTOR!!!!

Buna dimineata!
Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema, cu un sfat, o idee, orice. Am de depus o intampinare si astazi este ultima zi cand mai pot face asta, dar nu stiu deloc cum sa motivez. Nu era treaba mea, dar n-am incotro.
Un salariat ne-a chemat in judecata, pt ca prin hotararea instantei sa se intoarca la munca – pe postul ocupat anterior si sa I se arate decizia de schimbare a locului de munca.
Eu nu stiu prea multe despre aceasta problema, asa ca va prezint datele din cererea lui de chemare in judecata.
Pe foarte scurt, el spune ca in februarie a avut cateva zile de conc medical, iar la intoarcerea la serv I s-ar fi comunicat ca datorita zilelor de conc med numai corespunde postului ocupat pana atunci si ca I s-au propus 2 variante: ori se muta la un loc de munca inferior – cu diminuarea salariului, ori I se va semna lichidarea la zi si gata! Desi nu a fost nimic semnat, I s-a modificat locul de munca si a fost chemat pe alt schimb. Ar fi incercat sa vorbeasca si cu patronul, a trimis si o adresa prin care cerea sa I se accepte prezentarea la serv (dar care nu a fost semnata si refuzata la primire, apoi trimisa prin curier si iar refuzata). Apoi I s-a interzis accesul in unitate.
Ne-a dat in judecata si cineva a luat decizia sa I se faca cercetare disciplinara pt absente nemotivate. El a venit si a mentionat ca a lipsit pt ca nu a fost lasat sa intre in unitate. Pana la decizia de desfacere CIM disciplinar, i-a fost trimisa o adresa prin care era instiintat ca are obligatia sa se prezinte la serv, conform CIM. El a raspuns tot in scris, ca a avut aceasta intentie, dar nu a fost lasat si totul se va rezolva in instanta.
Iar acum, eu, in 3-4 ore maxim, trebuie sa trimit intampinarea, in care habar n-am de unde sa incep si unde sa termin si ce motive as putea invoca, ca sa iesim basma curata.
De aceea, va rog foarte mult sa imi dati un sfat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:43, 19 Aprilie 2009
Sincer, basma curata nu prea aveti cum sa iesiti. Atata timp cat salariatul are toate aceste documente, instanta ii va da dreptate.
In opinia mea aveti o singura solutie angajati un avocat care dupa ce va studia inscrisurile va sti ce sa faca.Oricum din cele relatate de dvs sansele sunt minime, dar duoa studierea documentelor avocatul va indica exact ce trebuie facut.
Multumesc frumos pt raspunsuri! Documente prea multe nu sunt si o sa incerc sa profit de asta.
Sarbatori fericite!
Nu stiu la al catelea termen sunteti, dar puteti cere o amanare pentru angajare aparator...Daca sunteti la inceput c procesul, instanta va va acorda acest drept. Angajati aparatorul si asa scapati de grija intampinarii.
este primul termen, dar sigur nu o sa se apeleze la vreun aparator, nici acum, nici mai tarziu.

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim din motive medicale gabrielion gabrielion Pe 22 aug.2013 fac 3 luni de CM.Cu decizie medicala nu mai pot continua activitatea de curier care presupune efort fizic intens.Sefa de la HR mi-a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Ohaoha Ohaoha Buna seara, Am o problema de sanatate care nu imi permite reluarea aceluiasi loc de munca dupa concediul medical. Recomandarea medicului este schimbarea ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca dany1975 dany1975 Ma numesc Alina si lucrez in domeniul cablajelor auto ca si confectioner cablaje de curand am fost mutata de la actualul post de lucru pe care muncesc de 4 ... (vezi toată discuția)