avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intampinare - AJUTOR!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intampinare - AJUTOR!!!!

Buna dimineata!
Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema, cu un sfat, o idee, orice. Am de depus o intampinare si astazi este ultima zi cand mai pot face asta, dar nu stiu deloc cum sa motivez. Nu era treaba mea, dar n-am incotro.
Un salariat ne-a chemat in judecata, pt ca prin hotararea instantei sa se intoarca la munca – pe postul ocupat anterior si sa I se arate decizia de schimbare a locului de munca.
Eu nu stiu prea multe despre aceasta problema, asa ca va prezint datele din cererea lui de chemare in judecata.
Pe foarte scurt, el spune ca in februarie a avut cateva zile de conc medical, iar la intoarcerea la serv I s-ar fi comunicat ca datorita zilelor de conc med numai corespunde postului ocupat pana atunci si ca I s-au propus 2 variante: ori se muta la un loc de munca inferior – cu diminuarea salariului, ori I se va semna lichidarea la zi si gata! Desi nu a fost nimic semnat, I s-a modificat locul de munca si a fost chemat pe alt schimb. Ar fi incercat sa vorbeasca si cu patronul, a trimis si o adresa prin care cerea sa I se accepte prezentarea la serv (dar care nu a fost semnata si refuzata la primire, apoi trimisa prin curier si iar refuzata). Apoi I s-a interzis accesul in unitate.
Ne-a dat in judecata si cineva a luat decizia sa I se faca cercetare disciplinara pt absente nemotivate. El a venit si a mentionat ca a lipsit pt ca nu a fost lasat sa intre in unitate. Pana la decizia de desfacere CIM disciplinar, i-a fost trimisa o adresa prin care era instiintat ca are obligatia sa se prezinte la serv, conform CIM. El a raspuns tot in scris, ca a avut aceasta intentie, dar nu a fost lasat si totul se va rezolva in instanta.
Iar acum, eu, in 3-4 ore maxim, trebuie sa trimit intampinarea, in care habar n-am de unde sa incep si unde sa termin si ce motive as putea invoca, ca sa iesim basma curata.
De aceea, va rog foarte mult sa imi dati un sfat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:43, 19 Aprilie 2009
Daca este primul termen e cu atat mai bine. Va prezentati si solicitati amanare pentru angajare aparator si asa veti avea timp macar sa aflati ce puteti face la termenul urmator. Nu e musai sa si angajati aparatorul, nu vi se intampla nimic daca nu veti face asta. Succes!
In conditiile in care salariatul are toate documentele la care faceti referire, datate si inregistrate, sansele dumneavoastra de a castiga acest proces sunt foarte mici. Nu uitati ca practica judiciara a demonstrat ca in astfel de procese instantele dau castig de cauza in procent de aproape 99% salariatilor. In plus, din ceea ce a-ti prezentat, rezulta un "abuz" din partea angajatorului. Un concediu medical nu poate conduce la schimbarea locului de munca decat in situatia in care exista o recomandare din partea medicului in acest sens si, binenteles exista si acordul salariatului.
Pentru a castiga totusi putin timp, asa cum v-au sfatuit si ceilalti colegi, solicitati instantei un termen pentru studierea dosarului si pentru angajare aparator.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, se întemeiază de regulă pe starea sănătăţii salariatului.
Daca angajatul a primit de la medic o inaptitudine pentru un loc de munca cu recomandarea scghimbarii acestuia, i se ofera un loc de munca pentru care este compatibil inclusiv din pdv medical pentru care trebuie sas-si acorde consimtamantul intermen de 3 zile. Daca angajatul refuza urmatoarea decizie posibila este doar desfacerea contractului de munca pt inaptitudine medicala, pentru ca nu este legal sa fie tinut in activitate la un post pentru care nu este apt medical.
Deci daca se fac aceste demersuri corect nu ar trebui sa existe probleme de legalitate.
O problema de sanatate poate atrage necorespunderea la un loc de munca dar acest lucru necesita un proces verbal intocmit de medicul de medicina muncii, motivat, adus la cunostinta salariatului, iar in baza lui trebuie emisa o decizie, nu se poate schimba locul de munca prin comunicare verbala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim din motive medicale gabrielion gabrielion Pe 22 aug.2013 fac 3 luni de CM.Cu decizie medicala nu mai pot continua activitatea de curier care presupune efort fizic intens.Sefa de la HR mi-a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Ohaoha Ohaoha Buna seara, Am o problema de sanatate care nu imi permite reluarea aceluiasi loc de munca dupa concediul medical. Recomandarea medicului este schimbarea ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca dany1975 dany1975 Ma numesc Alina si lucrez in domeniul cablajelor auto ca si confectioner cablaje de curand am fost mutata de la actualul post de lucru pe care muncesc de 4 ... (vezi toată discuția)