avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, protejare mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, protejare mostenitor

buna ziua! am o fiica ce este bolnava de schizofrenie dar este stabilizata,lucreaza, este casatorita si amândoi locuiesc cu mine. apartamentul este al meu, sotul este decedat si ea a renuntat la mostenire in favoarea mea.totul ramane ei dupa decesul meu.dupa comportamentul sotului ei se vede ca sta cu ea numai pentru locuinta si-mi este frica , ca dupa decesul meu când sigur ea va face o cadere o va interna si ramane el in casa.cum pot face ca el sa nu beneficieze de munca mea si a sotului meu?multumesc !
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 15:54, 18 Februarie 2014
Dupa decesul dumneavoastra ginerele nu are nici un drept de mostenire. Numai fiica are dreptul sa va mosteneasca.
da, dar poate deveni tutorele sotiei si sa administreze averea.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
ContSters250994, utilizator
adolfinapop a scris:

Dupa decesul dumneavoastra ginerele nu are nici un drept de mostenire. Numai fiica are dreptul sa va mosteneasca.


Foarte adevarat, dar afirmatia d-voastra este complet inutila in context. @clipa43 intrebase altceva:
Ce poate sa faca ca dupa decesul ei, fiica bolnava sa nu fie internata fortat de ginerele smecher si acesta sa ramana sa locuiasca in apartament?

@clipa43 - Puteti instraina apartamentul cu rezervarea uzufructului viager pentru d-voastra unei persoane de incredere (daca exista asa ceva) in schimbul obligatiei de a o supraveghea si a o ingriji pe fiica d-voastra si de a nu permite ca ginerele sa locuiasca acolo fara sotia lui. In acest fel evitati si ca apartamentul sa ajunga la ginere daca acesta ii supravietuieste fiicei d-voastra si ii asigurati acesteia un sprijin.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
eu chiar lucrul acesta nu-l doresc fiindca asta urmareste.alta solutie nu exista?fiica mea nu este handicapata, are serviciu, are discernamant.respecta tratamentul si pare un om normal.subliniez si va rog spuneti-mi o alta solutie.
doamna dupa ce nu o sa mai fiti dvs singura persoana mai apropiata de fata dvs este sotul....ce solutie doriti sa gasiti? Oricum bunul va fi bun propriu , dar in caz de deces al fetei dvs, sotul o va mosteni singur sau va veni i concurs cu alteclase de mostenitori, rude ale fetei...
Singura posibilitate de a o pune la adapost este cea spusa de ubik...

Alte discuții în legătură

Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)
Mostenitor legal Dora_angel Dora_angel Buna ziua. Intrebarea mea este legata de modul in care ma pot asigura ca tot ceea ce ne apartine, mie si sotului meu, va fi mostenit integral de copilul din ... (vezi toată discuția)
Fiica bolnava de alzheimer, bunuri administrate de sot ZAV ZAV Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate face in situatia urmatoare: Matusa mea impreuna cu fiica ei au cumparat un apartament in urma cu aproximativ 18 ani si ... (vezi toată discuția)