avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat de nastere

Buna ziua, as dori sa stiu si eu care sunt pasii pentru a-ti schimba certificatul de nastere. Urmeaza sa plec in mai la studii in Olanda si mi s-a spus ca voi avea nevoie de certificat de nastere din acela nou (acum am din cel vechi, de hartie; nu l-am schimbat niciodata) plus cu apostila. Mentionez ca sunt din Prahova, dar nu din Ploiesti ci dintr-o comuna de pe langa. Unde trebuie sa ma duc prima oara si cum obtin acea apostila? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:19, 11 Februarie 2014
Se pot apostila doar documentele ce vor fi folosite in statele membre ale Conventiei de la Haga.
Documentele ccare urmeaza sa fie folosite in tarile nemembre Haga vor urma procedura de vizare de catre Ministerul de Externe, Ministerul Justitiei, precum si consulatul tarii respective din Bucuresti.
Prefecturile / Secretarul ,apostileaza urmatoarele tipuri de documente:
Certificate de nastere, in original, emise dupa 1996;
Certificate de casatorie, in original, emise dupa 1996;
Certificate de deces, in original, emise dupa 1996;
Documentele de stare civila emise inainte de 1996 trebuie preschimbate cu altele de tip nou, international.
Preschimbarea se face la oficiile de stare civila care le-au eliberat pe cele vechi.
Adresati-va oficial serviciului de stare civila din Prahova care va elibera certificatul de nastere
Mergeti la Starea Civila de la locul nasterii cu certificatul vechi si cartea de identitate. Veti plati o taxa de timbru (2 lei) si il veti obtine foarte repede, poate chiar in aceeasi zi daca gradul de ocupare le permite.

Pentru apostila mergeti la Prefectura jud. Prahova cu certificatul nou si cartea de identitate.
Programul:
[ link extern ]
Costa 25 de lei si o obtineti de asemenea foarte repede, poate chiar pe loc.
Multumesc de raspuns:) Vreau doar sa mai stiu daca nu cumva ele tb facute la primaria din comuna mea si nu in Ploiesti.
Apostila se aplica doar la prefectura, e o stampila care se aplica pe verso, deci la Ploiesti.
Certificatul il obtineti rapid de acolo de unde a fost inregistrata nasterea.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte internationale maria9791 maria9791 Buna ziua, Unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba certificatul de nastere vechi cu cel nou international/european? Urmeaza sa ma casatoresc. Putem solicita ... (vezi toată discuția)
Unde se apostileaza documentele? Hannahjoy Hannahjoy Unde se apostileaza documentele? Exista birouri de traduceri care apostileaza documente? (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in olanda bufa bufa Pentru ca certificatul meu de nastere sa fie valabil in strainatate ,in Olanda,cum trebuie sa prochedez ? Multumesc (vezi toată discuția)